Na, ezt az alternatívot én úgy értem, hogy az én zenei ízlésemtől TOTÁL eltérő. Mert hát jó, indie, britpop, alternative rock, minden, imádat, halál, de vannak itt más okosságok is, például a következők.


3. Friendly Fires - Jump In The Pool (Friendly Fires)
 Jó, nyílván nem kezdtem el hardcore dance-punkot hallgatni, és természetesen alig van köze ahhoz, hogy ez a dal szólt Szigeten a Snow Patrol koncert előtt. Áh. Tudom, a lemezt különben csúnyán lehúztam, nem kellett volna, műfajában remekül megállja a helyét, sok benne a fülbemászó dallam, és habár nekem túl egysíkú, azért valamit tud mégis :) Ez a dal meg tulajdonképpen tökéletes szószólója az albumnak.

2. Enter Shikari - No Sleep Tonight (Common Dreads)
  Ezt így Zoltán úr által sikerült megismernem. Enter Shikari úgy albumszinten nem igazán jött be, de pár szám tetszett, azok közül is legjobban a No Sleep Tonight (klippel együtt ftw). Nem is tudom, post-hardcore-nak van írva, ennél többet én nem is tudok mondani, tény, hogy az énekesnek elképesztő hangja van, és a No Sleep Tonight a dallamosabb dalok közé tartozik, mindemellett még fülbemászó is, és ehhez a szöveg csak hozzáad.

1. Back To The Roots - Alone (Alone)
  Volt dance-punk, post-hardcore, legyen most klasszikus rock. A fiatal osztrák banda debütáló lemeze alig pár hete jött ki, és még last.fm-en sincsenek (rendesen) fent, azért el kell ismerni, hogy nagyon jók. Tényleg azt a klasszikus rock hangzást hozza vissza, amit én addig kedvelek, hogy Kansas, onnantól meg már ki tudja megkülönböztetni a sok régi bandát. Viszont a fiatal hangzással, a friss, lendületes énekes hangjától ez a műfaj is kicsit felpezsdült, és egy remek albummal gazdagodott.

Persze ott van még a Klaxons - Altlantis to Interzone, meg a Badly Drawn Boy is, csak ők már nem fértek fel a dobogóra.
Hallgatnivalót azért nem teszek most be, mert a Back To The Roots-hoz nem tudnék (úgymeg nem jó, ha csak a második kettőhöz van), és engedély is kéne a bandától, azt meg most január közepéig nagyon nem tudnám megszerezni. :) (hívhattok álszentnek, de ők jó arcok, és akarom, hogy gazdagodjanak x])


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése