Mert hölgyek is játszottak idén, csak róluk azért kevesebbet ömleng az ember lánya, érthető okokból. Azért tudnék, nem mondom. ^^

3. Emilie Autumn

Ugyan "csak" koncertezik meg dvd-t és bibliográfiát ad ki idén, valami oka van, hogy második kedvenc előadóm last.fm-en. Az az oka, hogy színpadiassága, külsőségei mellett egyedi és színes személyiség, a zenéje meg valami nagyon addiktív. Nemcsak énekel, hanem mágiázik a hegedűvel is, ráadásul egy kis elektronika is befigyel. Csak azért lett itt harmadik, mert nincs újalbum. :) (ráadásul nem is idén ismertem meg)


2. Tori Amos

Nem hiszem, hogy be kellene mutatnom. Elég régóta van a pályán, lehet szeretni meg utálni is, számomra kifejezetten az a zenész, akinek egy maroknyi száma tetszik, de az nagyon. Talán ha több figyelmet szentelnék neki, tetszene tőle minden, de ebbe belejátszik, hogy nagyon hangulatzene az övé énszerintem. 2009-ben kiadta az Abnormally attracted to sin-t (lassan meg kellene hallgatni) és a Midwinter Graces-t, ami karácsonyi album. Mindenképp az egyik kedvenc női előadóm és pont. :)

1. Imogen Heap

Idei Ellipse című lemezével még inkább belopta magát a szívembe mint énekesnő és zeneszerző. Különleges hang, különleges zene, szintén meglehetősen hangulatfüggő, mikor hallgatom. De nagyon érdemes vele megismerkedni, ha valami szépet keres az ember. :)





+1 Eiko Shimamiya

Japán hölgyemény, akinek a dalait sokat hallgattam a nyáron, a szabvány j-pop előadó lányok közül kiemelkedik a hangjával (nem az a megszokott "nyávogós", van benne mélység) és hogy ő is használ elektronikus elemeket, azt hiszem, egyre többet is. Szóval őt is szerettem idén, ezért ide kellett még írnom. ^^


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése