2009 egyik legjobb új együttesének kiáltották ki a brit indie bandát, és olyan egyéb híres zenekarokhoz hasonlítják őket, mint az Interpol, a Joy Division, az Editors vagy a Glasvegas (ők persze minden hasonlóságot a véletlen művének tulajdonítanak, egyértelmű).


(albumborító különösen bejön, sokszor látom albumos üzletekben, ha gazdag lennék, biztos megvenném csak úgy brahira)
  A To Lose My Life... c. single, ami az azonos címet viselő lemezen szerepel egy csapásra sikert hozott Harry McVeigh-nek és kis csapatának (Charles Cave - gitár, háttérvokál és Jack Lawrence-Brown - dob), a tévében a Later... nevű show-ban debütáltak, de egy ideig turnéztak Jamie T-vel és a The Maccabees-zel is.
  Stílusukat nemes egyszerűséggel indie-ként definiálják a zenetévék, de ez a lemez egyértelműen kicsit többet is rejt magában. Az énekes hangja és a dalok hangulata például leginkább Dave Gahan-t, ezzel együtt a Depeche Mode-ot idézi, számomra legalábbis ez ugrott be legelőször.

  A lemezt dallamos számok, néhol fásult hangulat, valamint "elvétve" némi szintetizátor jellemzi, és a második single, a Fairwell to the Fairground sikere után egyértelmű, hogy hosszútávú projektről van szó. Az együttes masszív rajongótáborral rendelkezik, ami valószínűleg a megszokottnál mélyebb dalszövegeknek, és az együttes zenéhez való barátságos hozzáállásának köszönhető. Élvezik, amit csinálnak, egyértelműen nem profik, senki nem születik annak, sok kisebb hiba van a zenéjükben, például a dob egyszerűsége, vagy a felesleges szintetizátor alapok, de azért megérdemlik a figyelmet.
  Van érzékük a szerethető és egyedi zene megteremtéséhez (lásd Unfinished Business vagy From the Stars, "highlight"-jai a lemeznek), és sok szintén tehetséges együttestől lehet bennük felfedezni bizonyos jellemzőket (Nothing to Give pl. kiköpött The Killers).

  Van bennük fantázia, 10/7.
Jaésmégannyit, hogy a Sziget szervezése helyében én elbújnék a föld alá, hogy egy telelökött sátorba voltak képesek berakni őket. Szégyelljék magukat.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése