2005-ben elszánt Kelly Clarkson-fan voltam, és most, hogy az American Idol nevet viselő tehetségkutató verseny első szériájának győztese veszélyezteti a kedvenc együttesem győzelmét (hogy elhiggyétek, hogy objektív vagyok, direkt nem írom le a nevüket), el kezdtem gondolkodni, mi lehet a huszonhét éves énekesnő legutóbbi albumában, ami ennyire bejön mindenkinek.


/egy alteresebb borítóval előbb elhiszem, hogy rocker, mint a bőrkabival/

  Miután az áttörést jelentő Breakaway-t követő lemeze, a My December relatíve kudarcot vallott, és Kelly maga is kicsit összezuhant, azt hittem, az All I Ever Wanted megint egy szánalmas próbálkozás lesz hírnevének visszaszerzésére, de kellemesen kellett csalódnom.
  Habár a hideg futkos a hátamon, mikor rockénekesként hallom vissza Kelly nevét, azért el kell ismerni, hogy a gyakran elég gyenge orgánummal megáldott felhozatal mellett igenis megállja a helyét erőteljes hangjával, hatalmas hangterjedelmével (ennek megbecslésére nem vállalkoznék, sosem voltam benne jó), valamint elég fülbemászó dalokat tud írni (I Do Not Hook Up, Don't Let Me Stop You), ami megint nem hátrány, ha a popszakmában akar az ember lánya érvényesülni.

  Az egyetlen számomra érthetetlen elem Kelly zenéjében ez az elektropopos vonal, amit erőltetni próbál (If I Can't Have YouMy Life Would Suck Without You, I Want You). Egyáltalán nem áll neki jól, monotonná és bugyutává teszi a dalokat, míg az úgymond zúzósabb anyagok (Long ShotWhyyawannabringmedown) sokkal slágeresebbek, fülbemászóbbak és kedvelhetőbbek.
  És persze említsük meg azt a fiatalembert is, aki az olyan daloknál működött közre, mint például az Already Gone, a Save You és az Impossible, ő lenne Ryan Tedder, aki kicsit felforgatta Kelly stílusát, és belecsempészte az r'n'b (Tip of my Tongue) és az alternatív rock (Impossible) jótékony és minőségibb elemeit, de emellett Katy Perry is belepiszkált egy két dalba, ők, és még az olyan nevek, mint Sam Watters, Jason Halbert és Andre Harris mondjuk csak színesebbé tették az albumot.

  Színesebbé, de még nem elég jóvá. Szövegileg a nagy része sablon, és egészében is minden felépítés nélküli lemez, egy tucat dal (+2) egymásra dobálva, de persze Kelly Clarkson-nak fantasztikus hangja van és alapban egy nagyon tehetséges popénekes. 10/5 és megkapja a "tetszik" címkét is, ismételten jóindulatból.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése