Mi történik, ha összekevered a Queens of The Stone Age-et, a Led Zeppelin-t és a Foo Fighters-t? Megmondom én, a neve: Them Crooked Vultures.




/nagyonbejön/

  A banda alig alakult meg, máris kidobták első self-titled albumukat, melyben Josh Homme az énekes/gitáros szerepét tölti be, a Led Zeppelin-es John Paul Jones játszik a billentyűkön valamint a basszuson, Dave Grohl pedig a doboknál foglal helyet.
  A műfajt sokan pszihedelikus rock-ként írják le, ami még igaz is lehet, ha az elképesztően zúzda, betépett gitárokat nézzük, de a stoner metál, ami a Queens of The Stone Age-re is igen jellemző volt itt is meghatározó, nagyon riff-centrikus metál, ha úgy tetszik. Dallamos, energikus, Josh Homme hangjával valami eszméletlen élvezhető az ének is, John Paul Jones és Dave Grohl képességeiről meg ne itt kelljen áradoznom, mindannyian elég rég óta vannak a pályán ahhoz, hogy ha összedugják a fejüket, akkor valami klassz süljön ki belőle.

  Az albumot azok hallgassák persze, akik bírják a tagok többi projektjét is, a 90-es évek beli metált és a gitárcentrikus zúzást. Jó húzásként amúgy még megemlíteném a turnézó gitárost, Alain Johannes-t, aki koncerteken a ritmikus gitárért és a háttérvokálért felelős.
  Részemről egy általam kevésbé kedvelt műfaj egyik gyöngyszemét véltem felfedezni a TCV-ben, és habár valamilyen szinten haragszom is, hiszen emiatt ment szünetre a Foo Fighters, azért bejött ez a lemez.
 Track-eket nagyon nem említettem, akkor most egy pár, ami nekem különösen tetszett, ilyenek pl a No One Loves Me Neither Do I, New Fang (ami az első, albumot beharangozó single-je is volt a bandának), Elephants (hétperces, nagyonálat), ReptilesSpinning in Daffodils (nagyonelszállt), és Gunman, utóbbi személyes kedvencem. Szóval ezeket senki ne merje elkapcsolni.

  Pontozásnál leginkább a hangszerelést vettem figyelembe, miután attól függetlenül, hogy viszonylag dallamos anyag, nem feltétlenül esik bele az általam kedvelt dallamcentrikus műfajba. 10/7 és nagyon örültem.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése