Mindenki érzékelhette, hogy idén mennyire beleestem a The Boxer Rebellionba (bizonyítékok itt és itt), és jött is a nagy örömmámor, mikor megtudtam, hogy februárban érkezik a friss és ropogós album. Első single-ként a "Step out of the car" kapott lehetőséget, hatása viszont mind dalként, mind videóklipként letaglózó.
Ha már egyszer rá kéne hangolni a rajongókat az új lemezre, akkor könyörgöm ne olyan számot válasszanak már, amely egy hangszínben szól, és túl sok az üresjárat, a dallam meg alig marad meg. Na jó, sokadszorra azért lehet emlékezni rá, de nem jó ez. Nem jó, mert hiányoznak azok a csodálatos gitárszólók, amelyek lenyűgöztek, főleg a Unionon. Nem kukáznám ki ezt a single-t, de azért a fiúk írtak már ezerszer jobb dalt is ("Semi-Automatic" khm-khm), amit meg aztán nem adtak ki. Szóval a "Step out of the car" önmagában 10/4-et kap egyelőre, aztán majd barátkozom még vele.
Nézzük a videót. Szörnyű. Semmitmondó. Nem szeretem, amikor arról van szó, hogy akkor a klip most szóljon a bandáról, mutassuk meg, milyen klasszul játszanak, és ennyi. Ebben a videóban mit lehet látni? Sötét hátteret. Lobogó hajkoronákat. Lassítva. Akkordokat lefogó profi ujjakat. Ja és fénycsíkokat. Ha már egyszer a banda van a középpontban, legalább adni kéne hozzá valami egyedi körítést, mint ahogy azt a Coldplay tette a "Christmas lights"-ban (meg is kapta a 10/9-et a videó). Akármit, csak ne ezt, amit itt műveltek. Pedig az idén Grammyre jelölt Giorgio Testi készítette a klipet. Itt mondjuk nem igazán csillogtatta meg az e díjra méltó képességeit. Magánvélemény bezárva. A videó 10/2 így. De Nathan Nicholson hangját még mindig eszméletlenül bírom, csak ne lenne ilyen monoton itt.


Aztán itt van nekünk az új album, méghozzá a The Cold Still címmel. Várható érkezés: 2011. február 7. Szóval még jó három hónap, mire megtudjuk, milyen irányvonalat folytatnak, bár őszintén szólva ez az indítás engem nem győzött meg. Ahogy a borító se, mert eléggé minimal art lett (tessék csak megnézni a Union-féle csodát, az bezzeg jól megmunkált darab volt), ráadásul elhagyták az eddig megszokott címstílust (a banda háromszavas neve egybeírva egyvonalban egy betűtípussal). Az új példányra tessék vetni egy pillantást:


Tracklist:
1. No Harm
2. Step Out Of The Car
3. Locked In The Basement
4. Cause For Alarm
5. Caught By The Light
6. Organ Song
7. Memo
8. Both Sides Are Even
9. The Runner
10. Doubt




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése