Itt az év vége, összesítünk, értékelünk, visszatekintünk. Megpróbálunk hagyományt teremteni, így idén is összeállítottuk a nekünk legjobban tetsző dalokat, albumokat, borítókat és klipeket különböző kategóriákban - remélem, az érdeklődők élvezettel olvassák majd írásainkat.
Lássuk milyen single-borítók keltették fel a figyelmemet ebben az évben. A lista elég vegyes, és biztos vagyok benne, hogy nem is teljes.


10. Biffy Clyro - God and Satan


A tizedik helyen a Biffy Clyro nyári single-jének borítója egy teljesen egyértelmű és kicsit el is koptatott jelképpel, viszont ha a 'Mountains' című szám klipjére gondolunk, akkor azért érdekesebbé válik, emiatt becsusszant nálam a tizedik helyre.









9. Linkin Park - Waiting for the End


Kilencedik helyen a Linkin Park single-borítója, amely ugyan nem tudom, mit ábrázolhat (ha továbbviszem a Napos témát, akkor sem igazán nyer értelmet), viszont valamiért illik a dal hangulatához, és hát a körkörös ábrákkal engem meg lehet nyerni.







8. Lostprophets - Where we belong

Nem tudom, honnan jön ez a madár, de a fekete-kék design még mindig nagyon passzol az egész albumhoz, és itt egy kicsit az egyszerűség is megjelent, úgyhogy nálam nyerő.









7. Florence + The Machine - Cosmic Love


Örülök, hogy a 2009-es 'Lungs' albumról idén jött ki ez a single, hiszen így betehettem a cover-t a listába. A csillagos háttér és az énekesnő ruhája is nagyon tetszik: hetedik hely.






6. Editors - Eat Raw Meat = Blood Drool

Nagyon bejön, ahogy játszanak az albumborító témájával, eredeti és igazán passzol a tematikához.









5. Hurts - Stay


Már maga a klip is tetszik, hát még hogy onnan származik ennek a single-nek a borítója is; kifejező, egyszerű és hangulatos.










4. Delphic - Halcyon


A brit elektronikus indie-t játszó csapat kislemezén az album motívuma jelenik meg, egyszerűen csak tetszik az a hangulatvilág, amit teremt.














3. Linkin Park - The Catalyst

"Sajnos" a Linkin Park két művel is szerepel ezen a listán, nem tudtam nem előkelő helyet adni a The Catalyst furcsa, zajos, elvileg a Napot ábrázoló single art-jának. Egyszerű, ötletes, ráadásul nem csúfítja el semmiféle írás.











2. Jónsi - Animal Arithmetic

A színes farkasmadár megnyerte a második helyet, nincs mit magyaráznom. :)















1. Kaizers Orchestra - Hjerteknuser


Kicsit hezitáltam, hogy ki legyen a második, ki az első, de a madár-design, ráadásul egy fával, ráadásul ezzel a színnel valahogy befutott nyertesnek. A Kaizers Orchestra 2011-ben érkező albumáról eddig az összes single art nagyon tetszett, gratulálok a tervezőnek!




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése