10. Star One - Victims ofthe Modern Age

Muszáj volt becsusszantanom a tizedik helyre a Star One új albumának borítóját, mely csak azért kaphatta el a lista végét, mert nagyon illik a koncepcióhoz, és hangulatilag tökéletesen megfelel. Amúgy talán kicsit "amatőr" vállalkozásnak tűnhet, de a színek és a két emberalak miatt megbocsátok.






9. Apparatjik - We are here
Eredeti, elvont, nagyrészt érthetetlen koncepció: ez jellemzi mind az albumot, mind a borítót, de rosszul éreztem volna magam, ha kihagyom a számításból. Én biztosan nem mennék el mellette szó nélkül a boltban, legalább egy értetlenkedő pillantást és homlokráncolást megérdemel az ötlet.








8. 65daysofstatic - Heavy Sky
A 65daysofstatic utolsó próbálkozása a We were exploding anyway című projekttel egy EP-t eredményezett még idén, amely 9 számot tartalmaz. Nekem tetszik a továbbvitt téma és a színvilág, valamint a kissé sötétbe vesző háttér.













7. Lifehouse - Smoke and mirrors
A színek magyaráznak mindent szerintem. Megnyugtató hatású, szép borító. 











6. Interpol - Interpol
A fekete-szürke koncepció jól előrejelzi az album hangulatát, a cím széttöredezése (esetleg összeállása?) pedig nagyon szépen kivitelezett.







5. Delphic - Acolyte
Nagyon jól néz ki az összes borító, ami a Delphic első albumához készült, a fő-fő coverrel sincs ez másként. A szín, a füstös, képlékeny design, az együttes és a nevük megjelenése is mind nagyon jól néz ki így együtt. Az ötödik helyet kaparintotta meg.











4. VersaEmerge - Fixed at Zero
Ha jobban megnézem, nagyon ijesztő ez a madár, viszont tetszik a stílusa, a betűtípusok, a kapcsolat az album egyik motívumával - na meg a színek. :)











3. Linkin Park - A Thousand Suns
Le sem tagadhatnám, hogy néha a legegyszerűbb borítók tudnak megragadni, ez is egy példa rá. Ez a nagyon szimpla, fekete-fehér Nap, cím, név és mindenféle körítés nélkül teljesen megnyert, a harmadik hely jutott neki.











2. Jónsi - Go
Egyszerűen csak gyönyörű ez a kép. Képviseli mindazt, ami maga Jónsi és a zenéje. A fekete-fehér képből előtörő színek majdnem elnyerték az első helyet ezen a listán...











1. Ólafur Arnalds - ...And They Have Escaped The Weight Of Darkness
... aztán valahogy mégis másképp döntöttem. A zene és a borító tökéletes egységét számomra az izlandi zeneszerző-zongorista idei projektje teremtette meg, és érdekes módon itt is Nap-téma jelenik meg, úgy tűnik, nálam most ez a befutó. Ez is nagyon egyszerű, ez is fekete-fehér - idén az első helyet érdemli a listámon.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése