Hogy rég hallottunk a Coldplayről, az is biztos. De annyit már tudunk, hogy 2011-ben új album, így vége a Viva la Vida or Death and all his friends óta tartó böjtnek, és három év után ismét a brit bandáról fog szólni az angol zenei élet. Bár a kiadás dátumánál még ott figyel egy kérdőjel.


December elsején volt a nagy visszatérés a Christmas lights című dallal, amellyel az együttes tagjai természetesen a karácsonyra szeretnék hangolni az embereket. Engem pont nem sikerült ezzel meggyőzni, a dalszövegen kívül valahogy nem köszönnek vissza a karácsonyra emlékeztető dallamok, hatások, a tagok inkább megmaradtak a Viva la Vida stílusában, és nem kísérleteztek újdonságokkal. A megkapó zongoradallam és a föld alóli mélységekből előmászó, majd a saját hangnemét végül sikeresen megtaláló Chris Martin azért még mindig megnyerő, nehéz volna nem szeretni ezt a számukat. Messze van a nagy slágerektől, és a nem teljesen lineáris dallamvezetés miatt kicsit szokatlan volt elsőre, de a 10/8-at azért megkapja.

Maga a videó szintén távol áll a karácsony témakörétől, de ettől eltekintve megint egy nagyszerű Coldplay-videó született. Az ismét színpaddal a háttérben fellépő zenészek a "Life in technicolor II" klipjére hajaznak, de most bábok helyett egy, a szivárványszínű billentyűivel önmagát megszólaltató zongorát, hegedűn játszó Elviseket, fehér égőkkel kirakott fákat és tűzijátékot kapunk - a bandával karöltve. A szabad ég alatt, a Temze mellett felállított ódon színpad a mozgó háttérelemeivel és lelkesen zenélő "színészeivel" kitűnik London sötétségéből, a világító erdő pedig csak fokozza az éjszaka és a vibráló színpadi látvány közötti kontrasztot. Ez a klip még a nulla karácsonyi hangulata mellett is 10/9.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése