2010 Legjobb Dalai (Helyna)

A kategória leírása valami olyasmi, hogy 2010-es dalnak kell lennie, viszont semmiképpen sem lehet single, ez számomra elég sok szabadságot hagy a választásban, így múltkor is ez volt az egyik legszubjektívabb listám. Ezúttal próbáltam olyanokat is szerepeltetni, amelyeket sehová máshová nem tudtam beszorítani, mégis megérdemlik, hogy megemlítsük őket a blog keretein belül. Lássuk tehát az idei jelölteket!

10. Frost* - The Dividing Line

A tizedik hely itt csupán a "másságát" jelöli a dalnak, nem pedig azt, hogy nem szeretem annyira. Egy 16 perces opuszról van szó, melyet az angol producer-neo progresszív rocker Jem Godfrey alkotott társaival és tette közzé aztán digitálisan. Minden benne van, amit a Frost*-ban szeretek, muszáj volt idetennem a listába. Fergeteges, lendületes és okos szám, ahogy azt a bandától megszokhattuk.

9. Lostprophets - Better Nothing

Gondolkodtam egy darabig, hogy ezt a tényleg személyes kedvencemet is a listába tegyem-e, de aztán arra gondoltam, miért ne. Nálam igazán jellemző volt ez a dal 2010-re, megunhatatlan, megérdemli, hogy itt legyen.

8. Ólafur Arnalds - Þú Ert Sólin

Ha a nyugalmat zenébe lehet önteni, akkor ez a dal tökéletes hozzá. Még nem tudom, hogy az albumot hogyan sikerül értékelnem majd, de semmiképp nem hagyhatom szó nélkül az izlandi fiatalember tehetségét, tehát.. íme. :)

7. Lifehouse - It is what it is

Gyönyörű ballada az új albumról, szintén a megunhatatlan kategória, Jason Wade hangja tündököl, mint mindig. Még talán feljebb is kerülhetett volna a sorrendben.

6. Linkin Park - Blackout

Próbáltam ebben a kategóriában a sokszínűségre is törekedni, itt van tehát egy tökös, zúzós dal a Linkin Park lemezéről, amely nagyon sokáig volt kedvencem.

5. Mew - Do you love it?


Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, nem minősül single-nek ez az először az interneten közzétett dal a Mew 2010-es válogatás albumáról, és hát nem lennék önmagam, ha nem szorítanám be valahová. A tavalyi 'No more stories...' album stílusát követi a szám, elsőre talán kissé káoszos, de mint mindig, nagyon szerethető.

4. Jónsi - Kolniður


Örök kedvencem a zseniális albumról. Elnézést a szuperlatívuszok miatt. :)

3. VersaEmerge - Stranger


A dal, mely tökéletesen reprezentálja az album stílusát és egyben bármikor, bárhol, akárhányszor képes vagyok meghallgatni.

2. Interpol - Try it on


Személyes kedvenc - megint csak - az Interpol albumáról. A sötét hangulat és a dalszöveg rögtön megnyert magának.

1. Delphic - Remain


Igen nagy problémáim lesznek az 'Acolyte' hovasorolásával majd a '2010 Legjobb Albumai' kategóriában, és legszívesebben minden listába be-belöknék egy-egy számot tőlük, ha single, ha nem, de ez szerencsére nem, így megkapja itt az első helyet. Még mindig a kedvencem az albumról. Megfogott az a furcsa elhagyatottság és mélabú, ami a dallamból és a szövegből is sugárzik.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése