"...I am so scared of what will kill me in the end for I am not prepared..."

  Pár nappal a hivatalos kiadás előtt kiszivárgott az a pár plusz szám, amit Ellie Goulding már meglévő Lights című lemezéhez kibővített verzióban vett fel, és amit Bright Lights név alatt vehetünk meg.
  A Your Songról már írtunk itt, de a bónusz lemezen szerepelt még öt vadonatúj dal (és egy nem annyira vadonatúj, hiszen a Lights iTunesról már megrendelhető volt egy ideje), melyek tökéletes kiegészítésként funkcionálnak a már meglévő számokhoz.
  A Lights még csak-csak beleillik a Salt Skinnel lezárt hangulatba, a Human viszont már teljesen más erővel söpör végig az első másodperctől, és a vers megkapó dallama után azt sem bánjuk, hogy a refrén alapja túl "Starry Eyedos" lett. A Little Dreams monotonitása ellenére a szöveg és a lány pöszesége miatt lett Ellie-sen aranyos, amire azt mondanám, hogy elfogadható, ha nem róla lenne szó, de mivel az énekesnő olyan sokszor bizonyította, hogy tud ennél sokkal jobbat is, ez rossz pontként kerül feljegyzésre. Szerencsére a Home során megszólalnak az újfajta dobok, a hangzás sokkal élettel telibb, szenvedélyesebb, érzelmesebb, Ellie játszik a hangjával, játszik a háttérvokállal, egyszerűen elragadó.
  Az Animalben aztán kicsit leesett az állam, hiszen az alap kifejezetten diszkós, és a refrén dallamának köszönhetően szabályosan szaggatottá válik. Attól függetlenül, hogy a dal maga jó, és a szövege csillagosötös, rossz értelemben tűnik ki a többi közül, nem feltétlenül raktam volna bele az új válogatásba. Az alapban a Believe Me sem változtat, megmarad a tücc-tücc, de itt már sokkal kevésbé észrevehető, hiszen legalább ugyanolyan fülbemászó, mint a Human.
  Összességében elégedett vagyok az új dalokkal, a Humantől kezdve külön egységet alkotnak az alaplemez mellé, és mindenből kapunk egy kicsit. Remélhetőleg abból is, ami ezután következik Ellie karrierjében, és ami a lány szerint sokkal érettebb lesz, és kevésbé fog a fiúkról szólni. 10/7


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése