We Are The World 25


Azt hiszem, a blogban még nem írtam róla, de elég elterjedt a hír, hogy Haiti számára készülőben van (mostmár csak volt) egy re-make-je a 25 éve kiadott "We Are The World" c. mára slágerré vált dalnak, amiben tucatnyi énekes (csak hogy párat említsek, Cindy Lauper, Michael Jackson, Lionel Richie, Stevie Wonder, Bruce Springsteen) vett részt, most pedig ismét felmarkoltak az eredeti szerzők egy csapat zenészt, hogy 25 évvel később Haiti-ért vegyék fel a legendás dal új változatát.

  Úgy gondolom, ez nem fölösleges mellkasveregetés a készítők/résztvevők részéről, hogy nesze, mi is tettünk valamit Haiti-ért, sokkal inkább egy figyelemfelhívás azok számára, akiket amúgy nem is izgat fel nagyon azoknak a szerencsétleneknek a sorsa, de felkapják a fejüket, ha egyik-másik kedvencük feltűnik egy hasonló mozgalomban.
  A véleményem a zenei részéről a dolognak annyi, hogy minden énekes/rapper azt hozta, ami a saját stílusát jellemzi, ezért nem bánom, hogy Lil Wayne "énekel" benne, hogy Justin Bieber ott vinnyog az elején, hogy a BEP tagjai is kaptak egy-egy sort, hiszen erről lenne szó, hogy kit érdekel, hogy tehetséges vagy-e, a zene a lényeg, meg az összetartás, meg miegymás. A stílusok egyesítése egyfajta metaforája annak, hogy az embereknek - nem számít, hol élnek, vagy milyen nyelvet beszélnek - tenniük kell valamit, különben ahogy a zene is elpusztulhat, ha nem őrzik kellőképpen, úgy a Földdel is nagy problémák lehetnek, vannak.

  Én elégedett vagyok, az r'n'b alap szerintem egy remek választás volt, és a rap-en kívül a legnagyobb változtatás is a dalban, a hangok pedig mind a helyükön vannak, szép munkát végeztek mindannyian.


A résztvevő zenészek teljes listáját alább olvashatjátok :-)

Kanye West - P!nk - Jamie Foxx - The Jonas Brothers
Barbra Streisand - Tony Bennett - Brian Wilson
Natalie Cole - Carlos Santana - Orianthi
Jennifer Hudson - Sugarland - Adam Levine
Earth, Wind & Fire - Jason Mraz - T-Pain
Justin Bieber - Nicole Scherzinger - India Arie
Mary Mary - BeBe Winans - Julianne Hough
Melanie Fiona - Mya - Anthony Hamilton
Gladys Knight - Tyrese - Raphael Saadiq
Keri Hilson - Joel and Benji Madden - Ann and Nancy Wilson
Brandy - Musiq Soulchild - Miley Cyrus
Akon - Jordin Sparks - Celine Dion
Rob Thomas - Katharine McPhee - Jeff Bridges
Randy Jackson - Patti Austin - Kid Cudi
Usher - Will.i.am - LL Cool J
Isaac Slade - Snoop Dogg - Nicole Richie
Trey Songz - Ethan Bortnick - Taryll, Taj and TJ Jackson
Vince Vaughn - Drake - Freda Payne
Faith Evans - Robin Thicke - Rashida Jones
Jimmy Jean-Louis - Enrique Iglesias - Zac Brown
Lil Wayne - Josh Groban - Sean Garrett
Harry Connick Jr. - Al Jardine - Bizzy Bone
A.R. Rahman


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése