Ugyanaz A Címük - vol.3

Miért is tagadjam, hogy az új Lifehouse album megjelenése inspirálta az azonos (majd később hasonló) című dalok összehasonlításával foglalkozó sorozat legújabb "epizódját"? Nem is próbálom, úgyhogy íme újabb öt párosítás.

SMOKE & MIRRORS
Skye Sweetnam
Lifehouse

Ha kikötöznétek egy fához, és otthagynátok napokig éhezni, sem tudnám a tinipopot választani a poprock helyett, legyen szó bármilyen együttesről, vagy csak úgy nagy általánosságban a két műfajról. 
  Skye többi munkájához képest sem valami kiemelkedően különleges a Smoke&Mirrors, szövegileg sem vagyok elvarázsolva, a Lifehouse viszont dallamilag, szövegileg és hangszerelésileg is elég különlegesen tette össze új albumára ezt a számot, és akármennyire szeretnék nem elfogultnak tűnni, minden vonós és szintetizátoros effekt ellenére az amerikai fiúbanda viszi nálam a pálmát.

MAYBE 

Nem vagyok nagy rajongója az Augustana debütáló albumának, kétszer, ha meghallgattam, de arra emlékszem, hogy a Maybe nem sem különösebben ragadta meg a figyelmemet, a kanadai folk-pop-rock banda, Jesse Dryfhout vezetésével viszont már sokkal inkább megragadta a "maybe" szó jelentését azonos című dalukban. Hűbbek ahhoz, amit ők akarnak csinálni, Dan Layus és csapata (aka sleppje) viszont még koránt sem döntötte el, mit akar kezdeni a rendelkezésükre álló hangszerekkel és stúdióval, ezért lehet, hogy elsiklottak a részletek felett, amik emlékezetessé tehették volna ezt a dalt (meg az albumot).
  Mellékinfo, hogy később az Augustana élt jobban a lehetőségeivel, és a Stabilo eltűnni látszik a süllyesztőben. 

I'M YOURS

Alapjában véve feltétlen szeretetet érzek az ír popbanda iránt, de valljuk be, Jason Mraz gyakorlatilag ezzel a dallal tört be a popműfajba, és ezzel került a figyelem középpontjába. Habár véleményem szerint a legtöbben (sajnos és tévesen) csak egyslágeres csodának tartják, ez a szám akkor is legenda marad, ha ez valóban így lenne.
  A The Script részéről kicsit talán gyorsan akarták összedobálni a dalokat a debütáló albumukra, és egy rakat kedves kis rádióbarát-dal mellett lett pár elhanyagolható szar dal is, melyek közül az egyiket speciel I'm Yours-nak keresztelték.


Tudom, fura. Hiába tartom a Blind-ot Jason Wade egyik legjobb munkájának, akkor is az általam kevésbé kedvelt Placebo nyert most. Talán azért, mert egy elég jól összevágott és hatásos videó alatt hallottam először, vagy mert amúgy hangszerelésben is egyedibb, mint a Lifehouse verziója, vagy mert a Blind-nak is más jelentést adtak, és nem csak a szokásos "a szerelem vak" köntösbe bújtatták a szót.
 Aminél könnyebb ugye nincs is.
  Meg hát ne gondoljátok, hogy Jason Wade csak úgy le tud nyűgözni mindenféle dallal. 


  Alig van köze bármihez is, hogy a Fuse szavazásán Kelly nyert a The Fray-jel szemben. De tényleg. A My December-t Kelly Clarkson egyfajta bukásaként könyvelték el az újságok, a rádiók és a zenetévék, nem is különösebben erőltették sehol, inkább a Never Again-t nyomatják ritkábban. Most viszont mindenki az All I Ever Wanted-del van elfoglalva, ami persze nem Miss Clarkson miatt lett sikeres.
  P!nk-et viszont mindig is egy korrekt csajnak tartottam, a hangja sem semmi, és már jól indult azzal, hogy nem kurvult el adta el magát mindenféle műfajnak, azt csinálja, amit akar, és úgy tűnik, szereti, az meg mindenkinek bejön.
  A Kelly-s Sober viszont csak arra volt jó, hogy rájöjjünk, nem járunk jól, ha az énekes magának írja a dalait. 

A dalokat meg tudjátok hallgatni, ha az együttesek nevére tetszetek kattintani. 
/kivéve a Lifehouse Smoke&Mirrors-t, mert az még nincs fent/


2 megjegyzés:

Mystrea írta...

annyira bírom ezeket az összehasonlításaidat :D remélem még sok vol.akárhány lesz, kaptál egy halom számot tőlem is, és érdekel a véleményed :D

Mírácska írta...

hát Jason ha nem múlja felül a WSWDWST albumot(aminek menni kell, mer nem akkora nagy földrengéstkeltő album), akkor one-hit-wondernek lesz elkönyvelve, tévesen... :/

mivel neki IY előtt is volt már hatmillió slágere, csak azt nem tudta ennyire magáévá tenni a kereskedelmi rádiózás/tvzés, mint IY-t.

azért drukkolok J.nek, mégiscsak zseni lenne vagy mifene;)

majd legyen coveres téma is!:)
majd eccer írok olyant, ha lesz kedvem xD

Megjegyzés küldése