"Everyone exaggerates a tiny little bit to make that shit sound more gangster than it really is..."
  
  Mikor a Linkin Park rapper-e, Mike Shinoda belevágott a rockbanda stílusától teljesen eltérő műfajú lemez elkészítésébe, a legtöbb kritikus úgy gondolta, ez a próbálkozás sem lesz több minden más hip-hop albumnál, azonban ebben tévedtek, nem is kicsit.
  Shinoda olyan nevekkel dolgozott a Fort Minor debütáló albumán, mint Common, Black Though, Styles of Beyond és Jay-Z. Ők együtt egy olyan rap lemezt hoztak össze, amin megtalálható a műfaj minden alap eleme, mégis sztereotípiák nélkül szórakoztatja a hallgatót. 
  Habár Mike Shinoda épp elég teret kapott a Linkin Park mindhárom albuma alatt, hogy kiélhesse a rap iránti szenvedélyét, egyértelműen jobban élvezi, hogy saját maga komponálhatta meg a dalokat a saját lemezéhez. Olyan slágerszámokat írt meg, mint a Petrified vagy a Cigarettes, mely dal például a rádióban hallott erőszakosabb rap-nek pont az ellentéte, és ez elé az elcsépelt gengszter stílus elé állít görbe tükröt. 

  Nem hiányozhat a lemezről a társadalomkritikus, megmondós dal sem (Kenji), vagy a líraibb, erősen r'n'b hangzásvilágú Where'd You Go sem, melyen Shinoda Holly Brook-kal és Jonah Matranga-val dolgozott együtt. 
  Személy szerint azt kedvelem ebben az albumban, hogy minden dal saját háttérrel, történettel rendelkezik, nem veszíti el magát a rap megannyi képviselői közt, és olyan karakteres számokkal ajándékoz meg minket, mint a Right Now, a High Road vagy a Red to Black. Mike Shinoda pedig amúgy is egy csupaszív, kedves személyiség, és csak úgy sugárzik belőle, hogy szereti, amit csinál, ezt pedig mindig jó érzés látni/hallani.

10/8, mert talán nem váltott világot, és nem teremtett új stílust, de attól még egy teljesen korrekt, egész album, amit élvezet hallgatni.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése