Megragadván a lehetőséget, hogy egy zenei blog egyik szerkesztőjévé léphettem elő, most írnék egy zenészről, aki szerintem elég méltatlanul mellőzve van a magyar zenei életben. Ő Héger Attila aka Laren d'Or.

Sajnos nem tudom, hol tart most, mi a célja jelenleg, és egyáltalán mit tervez a projektjeivel a jövőben. Annyi biztos, hogy nagyjából egy éve van fent az új honlap és ő jelenleg is dolgozik - csak nem tudhatom, hogy mit. :) Én csak azért vagyok itt, hogy felhívjam rá a figyelmet, hátha valaki olvassa itt ezt a kis ismertetőt és megszereti.. ha akad majd akár egy ilyen ember, akkor már érdemes volt élnem :')


Aki kedveli a Mike Oldfield, Jean-Michelle Jarre, Tangerine Dream, Solaris és Vangelis zenéjéhez hasonló dolgokat, annak nagyon is érdemes csekkolni Laren d'Or zenéit. Instrumentális dolgok ezek, röviden: nincs benne szöveg, és erősen "keyboard-driven", ahogy a hivatalos honlap is írja. Ez itt. http://www.ataheger.fw.hu, (egyelőre angolul érhető el). A stílus maga szerintem nagyon jellegzetes, és ha megvan rá a hajlandósága az embernek, könnyen meg lehet szeretni. Sokat nem tudok a zenekészítésről, mely szintin, hangmintákon és programokon alapul, szóval ehhez nem tudok hozzáfűzni, abban vagyok csak biztos, hogy az eredmény nagyon megragadó. ^^

A nagyközönség elé egyelőre eddig két albummal állt ki. Az egyik a War of Angels dupla - Progressive és Synthphonia, melyet egy indie kiadó adta ki 1997-ben. Synthphonia része hegedűkkel, szimfonikus hangszerekkel dolgozik, "középkorias" témákkal (én legalábbis így nevezem). A Progressive alcímű másik lemez... nos... az progresszív. ^^ Gitárok, szinti, társai, na és persze tökjó kis témák.


A másik album a Real Nord , mely az Al Norder név alatt jelent meg (ha nem venné észre valaki, ezek a szavak mind a Laren d'Or anagrammái), na ez egy teljesen a többitől elütő album, de én nagyon imádom. Heavy gitárok és dobok, zúzás ezerrel, szóval egyáltalán, nagyon durva hangzásvilág, hatalmas dalokkal az albumon.. metálrajongóknak esetleg ez tetszhet jobban. ^^ Onnan meg már csak egy lépés a War of Angels Progressive.. onnan pedig még egy kicsit nagyobb lépés a War of Angels Synthphonia. :)



Ezekkel az albumokkal külföldön sokkal híresebb lett, mint itthon. 1992 óta ír különböző számítógépes játékokhoz aláfestő, promóciós meg ilyenolyan számokat, pl. Ecco the Dolphin, Airlines 2, Search and Rescue - egyiket sem ismerem, csak kiválasztottam a jó címűeket :) A teljes lista és számrészletek a honlapon találhatók (néhány nem működik, vagy csak nálam.. :?)
Albumai még: Tranz It, Constellations, Phaeton, Books, Atlanthica, melyekről szintén letölthetők részletek az oldalon.
<3>

Van nekünk itt egy myspace címünk: http://www.myspace.com/larendor, itt jelenleg hallgatható a Phaeton-ról a Part One (csodálatos, hatperces remekmű), a Tranz It-ról a Skellig (személyes kedvenc!), a WoA - Synthphonia-ról a Gothic III, a Real Nord-ról az I cannot take it anymore, és a Constellations c. albumról a nyitó dal, a Cassiopeia Part One. Erről a projektről érdemes tudni, hogy minden dal egy-egy csillagképről van elnevezve, és hát vannak belső infóim, hogy fantasztikus album ez. ^^ Légies, elszállós, néhol monumentális, ahogy az a hallgatható számból is kiderül.

Jól tudom, hogy most már a régen interneten megtalálható War of Angels-t és Real Nord-ot is nagyon nehéz fellelni, a megrendelhetőségükről sincsen fogalmam, viszont ha tényleg megtetszik valakinek a zene, akkor supportolja az artist-ot bármilyen módon, már hogy ilyen trendin fejezzem ki magam, és akkor hátha felfejlődünk valahová albumkiadási ügyben. És nem, nem, aljas rágalom, hogy csak azért terjesztem az igét, hogy végre teljes hosszában és csodásságában hallgathassam meg a Books-ot. :D
Nem, azért írtam az ismertetőt, hogy mindenki ráugorhasson az ő zenéjére. ^^


Szóval, jó hallgatózást, ha kedvet kaptatok hozzá!
Ez meg itt egy fansite, ha valaki még bogarászni szeretne például az albumok történetéről, koncepciójukról:

http://myweb.tiscali.co.uk/eurorock/laren/
Köszönöm a figyelmet! :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése