Editors - Papillon (2009) vol.2

Úgy érzem, erről nekem is írnom kell, nektek meg csak használ, ha több véleményt olvastok, énszerintem. Szóval az Editors legújabb single-dala, a Papillon, amitől a rajongók fele beijedt, hogy milyen szintis-elektrós lesz az új album, viszont háromnegyedük imádja a számot. Ez van. :)

Én örülök, hogy váltottak, mármint nagyon szívesen hallgatnám még azt a sötét hangzásvilágú rockot, amit eddig nyomtak, de kíváncsi leszek, mit művelnek az új sztájllal. Ha Tom Smith szövegírói képességei, énekhangja és a banda dallamkezelési stílusa nem tűnik el egyik percről a másikra, akkor nem lesznek itt bajok.

Mert nekem a Papillon is nagyon tetszik. Igaz, nincs benne semmi bonyolultság, semmi virtuozitás, kőkeményen nyomják az alapot, Tom meg énekel. Tökegyszerű szám, mégis meglehetősen catchy. ^^ Sokat előrevetít az albumból, megannyi nagyszerű, odavágó, lélekgyilkolászós dalra számítok én, majd meglátom, mit kapok. A gitárok természetesen hiányozni fognak, ha tényleg olyan durván elektró lesz a hangszerelés, de mint eddig, nálam most is sok fog múlni az előadásmódon; ha az olyan erőteljesen csap le rám, mint az Editors előző albumainál, akkor rendben leszünk. A Papillon lecsapott.. "it kicks like a sleep twitch!" :). Valami van benne, no. 10/7, csak azért, mert el tudom képzelni, hogy egy idő után már nem hallgatom olyan sokszor, pont a monotonitása miatt. De elképesztő lehet koncerten együtt kiabálni a bandával. ^^

In this light, on this evening megjelenés: október 12. Szeretettel várom!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése