2 dolog(ember:)) van a világon, AKIKért képes lennék meghalni, de ez halálkomoly : D

Az egyik Roger Federer (=mytennisGod, the GOAT, amúgy meg Lenny Kravitz-fan, hogy így vmi köze is legyen a zenéhez nekije:D),
a másik Josh Groban(=myMusicGod) a legjobb (persze ez mindig szubjektív) amerikai férfihang, egy hallatlanul tehetséges jenki zenészsrác (Úristen, lassan 30 lesz:o))… Akit borzasztóan kevesen ismernek Európában is;(, de idehaza végképp alig;(, bár vagyunk fan-ok szépszámmal, de nem elegen, ahhoz hogy Josh idetolja azt a szép kis hátsóját és a cuki pofiját és lenyomjon egy lélegzetelállító koncertet nekünk:D

De ki ez a Josh-srác? Itt sok infó található a fiatalemberről;) Klikkoljatok:http://hu.wikipedia.org/wiki/Josh_Groban

Ki is ő és mit is ért el eddig (amiről szép hazánkban sok embernek fogalma sincs:( hisz ide hírben nem jut el…): csak kiemelek pár fontos állomást az Életéből, nagyjából el lehessen helyezni a művészurat valahová, nem kispályázik a srác;)
- pl. velük duettezett
: Céline Dion, Andrea Bocelli, Placido Domingo, Charles Aznavour, Barbra Streisand – créme de la créme zenészek
- Closer Billboard200 #1, Noël 2007 Best Selling amerikai album volt
- idén nyáron beválasztották a Hollywood Bowl Hall of Fame-be, ez amolyan életműdíjszerűség, Josh még csak 28 éves amúgy… de ezek szerint rászolgált;)
- Grammy-jelölt (Noël, Best Traditional Pop Vocal Album, 2008)

A Collection. Egy válogatás. Hmmm. Jó cím, a Best of olyan agyonhasznált úgyis:)
Az albumborítóképről nem tudok úgy beszélni, hogy nem vagyok crazy-fangirl, lol, röviden: állati klassz a fotó:)
Josh 7 éves karrierjének a művész;)úr által összeválogatott kis Best of-ja, amolyan promó-cd Európának, asszem UK album chartson top40-ben volt:)
Nálunk pedig kapható, ezt onnan tudom, hogy megvettem:D
Szóval Josh erre a válogatáslemezre pakolt mindenhonnan, a 3 stúdióalbumról (Josh Groban/Closer/Awake), a karácsonyi cd-ről (Noël), Nelson Mandela 90th Birthday Concert-ről live-ot, a „Chess in Concert” musicalből live-ot…
Szóval próbált mindenkinek a kedvében járni, több-kevesebb sikerrel..., de inkább több : )
Ez egy dupla-cd-s album akar lenni, 16 és 6 track-es lebontásban.
A 2. cd-re csak a Noëlről, az elsőre a fent említett maradékról:) jutottak dalok:D

CD1

A nyitódal az Oceano lett… nem szerettem soha, nem tudom miért, talán a zongorabetét szokott idegesíteni benne, vagy a női vokál a háttérben, a dallam persze korrekt, Josh hangja meg űberkúlállat (fogalom made by Tija), ezentúl ŰKÁ:)

Aztán a *February* Song next… óanyám, egyszerűen, gyö-nyö-rű, ezt a dalt Josh társszerzőségben írta, állítása szerint semmilyen köze nincs az ex-ével való szakításhoz (*January* Jones az ex), amit nekem nem tisztem megítélni, bár szerintem van köze, különben meg nem egy vidám nóta, viszont állati klasszul szól az 1. perctől az utolsóig;)

You are loved… hátigen, a dal, ami Josh rabjává tett örökre (és nem én vagyok az egyetlen ezzel), ez volt az 1. dal, amit tőle valaha/láttam hallottam, azonnal deadly lost… ha FS gyönyörű, akkor erre mit mondjak????? Űbergyönyörű? Egy fantasztikus dal, lélekemelő csoda, ha fáradt vagyok, fáj a világ, fáj az Élet, depis vagyok, YAL segít kimászni a mélyből:D
Don't give up, Because you are loved”
A dal olyan mintha szívdobbanással indulna, aztán ahogy halad előre, Josh hangja egyre jobban és erősebben ostromolja a dobhártyáinkat és kebelezi be a hallgatóságot.

You raise me up, az 1. igazi sláger, amivel Josh úgy igazán berobbant az amerikai köztudatba, na meg a zseniális Closer albummal (#1 album volt kint), YRMU amúgy Secret Garden-cover. Josh verzióját ismerem, ami ŰKÁ:)

In her eyes, ezeken a dalokon nagyon is érződik David Foster keze-nyoma, aki kitalálta Joshnak ezt a pop-opera-vokál-klasszikus (nah, ettől mászik Josh a falra;)) vonalat/műfajt (Josh állítása szerint "genreless" a zenéje), viszont cool a refrén:D „I’m not a hero, i’m not an angel, i’m just a man”

Awake, a 3. stúdiúalbum címadó dala lenne, ha eredetileg nem csak az Awake Special Edition-re tették volna rá, a kis rafkósok:)
Hát nem lehet véletlen, hogy a legjobb dalai azok (nem lebecsülve Davebá tudását és produceri tehetségét… szép dalokat írt ő is Joshnak, na, de nem annyira unikum-dalok, szép és jó hallgatni őket… ennyi), amelyeket társszerzőségben írt, mint ahogy az Awake-et is, amiben live verziókban saját magát kíséri zongorán:) (amúgy Josh elég jól dobol;)) Szóval Awake… Gönyörű dallam-szöveg-hangulat-vokál:)
Remember all the love we shared today”

Aztán itt összefognék pár dalt, amik szimplán szépek és jók, de semmi extra, nem robbantják a bankot, kellemes őket hallgatni, vagy szép a gitárbetét, vagy a zongorabetét bennük, amúgy meg mindegyik túl-szomorkás-édesbús-Fosteres…
Alla Luce Del Sole/Alejate/Hymne A L’Amour/Cinema Paradiso (Se)

A francia nyelven írt dalaival soha nem barátkoztam meg, bár Josh kitűnően és szép kiejtéssel énekel olasz/spanyol/francia nyelven, ez tény:D

To where you are… Ez az egyik dal, amely szerepelt, jobban mondva Josh elénekelte az egyik évadzáró Ally McBeal epizódban, a 9/11-ban, és az Égbe távozott szeretteinkhez szóló csodálatos óda… „a breathe away not far, to where you are…”

Anthem, live, from Chess in concert. Korrekt:) A vége pedig *goosebumps*

Per Te, ehhez sikerült egy szívszaggató klipet forgatni, dal+klip kettős odaver az ember könnycsatornáinak:)

Remember when it rained, szintén Josh keze van a dologban, azért is tutkeráj a dal;) Szintén live-ban Josh & zongora felállás, eszméletlenül rocks a dal úgy meg nem-live is:)
3. percnél meg Josh hangja kitör mint a vulkán:D Eszméletlen ereje van ennek a dalnak (akárcsak YAL-nak):)

Weeping, az Awake album utolsó 3, a többitől teljesen elütő (mind hangulatban, dallamban, hangszerelésben) dala közül a 2. gyöngyszem (előrevetíti milyen lesz/lehet a 4. stúdióalbum, amin Davebá már nem lesz jelen:)… )
és amikért Josh majdnem ökölharcot vívott Dave-el, h. rákerüljenek az albumra:), Josh győzött;),
az albumon a Ladysmith Black Mambazo nevű dél-afrikai csapattal dolgozott, ez pedig egy live verzió, itt Vusi Mahlasela és a Soweto Gospel kórus a partnerei Joshnak, ez a live felvétel a tavalyi Nelson Mandela szülinapi (90.) koncerten készült. Kellemes, bugizós, de mégis lágy, dúdolós track. A dal amúgy egy történetet mesél el egy férfiről, aki félelemben élt. A refrénben az afrikai kántálás teszi egyedivé a dalt:)

Végül az 1. cd záródala a Smile, ami az Awake Special Edition utolsó dala is, Josh egyik kedvence:), a másik lélekemelő dala Joshnak. Rossz kedvre gyógyír tud lenni ez is:D

CD2 (bonus CD)

Na hát ezért haragszom Joshra:), mert sikerült 6 olyan karácsonyi dalt idetenni, amik nem is a legjobbak, szerintem… persze mások meg ezeket kedvelik, jó hogy nem vagyunk egyformák..
Azt értem hogy Ave Maria-t muszáj volt, kellett egy francia (Petit Papa Noël), egy spanyol (Noche De Paz) és egy latin (Panis Angelicus) nyelvű is, persze Silent Night meg nem maradhat el… és a Little Drummer Boy, amit Josh nagyon jól összehozott;)
Különben meg akkoris a Christmas Song a legjobb a Noël-en:D

Nem kap 10/10-et, éspedig, mert le merte hagyni a Broken Vow/Mi Morena/My Confession/My December-t, kb. a fél Closer-albumot:D Lol.
De legfőképp a Lullabyt és a Christmas Songot, ezekért virtuális hátsónrúgás dukálna, de minimum 2 év felfüggesztett:D

Szóval Josh és az A Collection:)
Ahogy az albumra ragasztott matrica is hirdeti:
JG – The American Superstar – If you are discovering JG for the first time, or are a long-time fan, you will LOVE this collection.

És még ez is: A voice that stands above all others…
Igen, aki nem ismeri, de szeretné megismerni, arra korrekt ez a lemez, jól sikerült válogatás, Josh legszebb trackjeivel.

A hangról pedig… hát Nelly Furtado nyilatkozta azt Josh hangjáról, a közös duettjük (Silencio) apropóján, hogy Joshnak olyan a hangja, mint egy Angyalé…
Igen, ezzel nem is akarok, nem is tudok és nem is fogok vitatkozni : D Meg értelme sem lenne, mert Nellynek igaza van:)

Angyali hang – angyali pasas, épp csak szárnyai nincsenek;)

Álljon itt Nelly véleménye Joshról a Silencio kapcsán:
"He always struck me as somebody real and grounded and unique,"
"I love people that aren't afraid of being on their own, and Josh is totally in his own lane.
You can't find him on Top 40,
but he sells millions of albums just by the strength of his voice, and I admire that.”

Igen, ez a lényeg: nem, Josh nem tolakszik be az emberek i-podjára, laptopjára, hangi és emberi kvalitásaival , illetve személyiségével elvarázsolja az embereket:D

Azért jó ez, mert pár dal kivételével Josh munkásságának legjobban sikerült darabjai kerültek rá az albumra.
Azért rossz ez, mert
a "pár dal" helyett vannak Joshnak 100szor szebb és szerethetőbb dalai is, amiknek inkább helye lenne egy Josh-Bestof-on:)
Hallgassa az, aki szereti az Angyalok énekét;)
Nem, annak ajánlom, aki szeret a mainstream-en kívül is más előadókat megismerni.
Josh jó példája annak, hogy a mainstream-en kívül is van Élet a zeneiparban, és nem kell 3 havonta #1 slágert írni, meztelenfenekű-nagymellű hölgyektől hemzsegő klipeket legyártani.
Mégis lehetsz elismert Valaki, habár nem játszák a dalaid a rádiók és a zenecsatornák, de mégis sikeres tudsz lenni, mert valamiért különleges vagy:)
A legjobb számja a Zalbumnak, csak 3 szó:
You are loved, nincs értelme magyarázni, miért, meg kell hallgatni, érezni kell azt a dalt:)
A nem legjobb, hanem inkább legrosszabb számja
Mivel ez egy válogatás-album, ide tré dal nem kerülhetett;), de mondjuk én a Hymne A L'Amour-t egy Lullaby-ra azért lecserélném:D Vagy a Panis Angelicus-t egy Christmas Song-ra:)
Szerintem ez
10/8, igen, tudom, kegyetlen vagyok, de nincs Broken Vow, Lullaby és Christmas Song, ezért Joshnak vezekelnie kell(ene);) Amúgy korrekt Best of:)
Különben meg
Josh duettjei! (akad pár db) nagyon zúznak és különlegesek, ajánlom meghallgatásra mindegyiket:D Úgy gondolom, ő (lehet) az álom-duettpartner, mindenki imád vele együtt dolgozni.
Utóirat
remélem sikerült felkeltenem az érdeklődést Josh és zenéje iránt, egy próbahallgatást megér szerintem, aztán ha mégsem működik a Varázslat (amit kétlek:)), rengeteg előadó (jó/rossz) van a világon, lehet azokkal próbálkozni;)



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése