Gary Go - Gary Go (2009)

Ő a kedves, geek srác nagy hanggal, valahonnan Angliából. Twitteren "eldumálgattunk", aranyos, tényleg :D És a zenéje is állat.   Emlékeztek az öltönyös, szemüveges fiúra, aki végig fut a klipjében, közben arra kér minket, mondjuk meg, milyen csodálatos ő?

  Az albuma igazán.. érzékeny lélekre vall. Igen lírikus, vagy hogy is kell mondani, de nem hanyagolja el a háttérzenét sem. A dobok leginkább szívverésre hasonlítanak, a gitár elhanyagolható, igazán csak akkor van szerepe, mikor plusz hatást ad egy-egy refrén ismétlésének, vagy hasonlók. 
  Minden dalt körbelengi az a... nem is tudom, ilyen lebegős-érzés, ami pasikám igen érdekes, egyedi hangja miatt van. Igazán magas, szívet melengető orgánummal rendelkezik, befészkelte magát a fejembe, és nem is igazán tudom kiszedni onnan. Nem is akarom.

  A Refuse to Lose-ról kellene pár szót mondanom, amiben a gitárok elég erélyesen előre lépnek. Fantasztikus dal, mint ahogy a Brooklyn is. Az viszont máshogy. Ott csak Gary van, és a zongora...
  Amit kedvelek a zenéjében, hogy az életről énekel, egyszerű érzelmekről olyan profizmussal, és olyan nézőpontból, hogy beleszédülök. Meg van benne az az "egyszerű bátorítás", amivel ugye próbál a szívünkbe beférkőzni, "Don't question your ability", de remélem, egyszer elhiszi, hogy enélkül is nagyon szeretjük.

  Az Open Arms-t, mikor meghallottam a VH1-en, az eléggé... mellbevágó volt. Nagyon jó dal, és az albumra másmilyen szöveggel került rá... És a klipje különösen kedves, arról szól, hogyan lesz űrhajós őbelőle, hiszen... elég nagy sztereotípia, hogy a kisfiúk mind asztronauták szeretnének lenni, meg Holdra menni (meg Marsra).
  Gary különben nem hiszem, hogy nevezne el magáról albumot, ha tényleg nem róla szólna :) Nem tudom, ilyen önmagát felfedezős lemeznek tűnik, nem tudom, milyenre tervezi a következőt, de mindenféleképpen örülnék, ha folytatná a karrierjét, meg miegymás, mert szép a zenéje nagyon :)

  Általában minden dal ilyen csöndesebb, szívtépős dallamú. Önboncolgatós dolog ez, miközben mindenki, aki hallgatja, felfedezhet egy olyan nézőpontot magával szemben, amitől kissé letisztultabb képet kap az általában bonyolultnak hitt emberi tulajdonságokról. (Hippis beszéd forever) Nem olyan nehéz ez az önmegismerés, énszerintem :) Most, hogy meghallgattam az albumot :D

Azért jó ez, mert szép zene, hibátlan tracklist, fantasztikus hang, egyedi popper-alternatív stílus :)
Azért rossz ez, mert nem jut eszembe semmi hiba... komolyan... semmi rosszat nem látok benne...
Hallgassa MINDENKI. Az mondjuk ne, aki  a nemtommilyen metált nyomja, meg a rappet, de az indie-t kedvelőknek mindenféleképpen tetszeni fog ez a lemez is :)
A legjobb számja a Zalbumnak Refuse To Lose, de csak azért, mert a Wonderful túl egyértelmű :D Ez az egyetlen igazán... rockosabb szám, de nagyon ügyes. :)
A nem legjobb, hanem inkább legrosszabb számja Egyik sem. Tök állat ez... mindegyik nagyon tetszik. (Na jó, Brooklyn, de csak mert muszáj)
Szerintem ez 10/9. De tudnotok kell, hogy nálam majdnem minden 10/9 10/10-et jelent... ez is...
Különben meg lol, twitteren beszélgettem Gary-vel, tökjó arc, közvetlen, meg minden :)
Utóirat: Emlékeztek az öltönyös, szemüveges fiúra, aki végig fut a klipjében, közben arra kér minket, mondjuk meg, milyen csodálatos ő? Na, az a srác Gary Go ;)



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése