Úgy tűnik, a Kaizers Orchestrának semmit sem szabad elhinni. Nyár elején még olyan hírek keringtek az interneten, hogy szeptemberben jön ki első kislemezük az új albumról, a második single majd januárban, a már említett lemez pedig februárban. Ehhez képest két hónappal a Violeta Violeta volume I megjelenése előtt már három single virít az együttes diszkográfiájában. A fiúk nem bírnak magukkal, mi pedig örömmel szerezzük be az újdonságokat minden adódó alkalommal. 
  Ezúttal En for orgelet, en for meg című dalukat adták ki a fiúk jóval a tervezett előtt. Nem tudni, miért, én nem is tartom feltétlenül jó ötletnek ilyen korán "lelőni" a meglepetést, a rajongó bennem mégis végtelenül örül. 
  Az új kislemez sokkal könnyedebb hangvételű. Nem akkora falat, mint a Hjerteknuser vagy a Philemon Arthur & the Dung, jobban hasonlít a Maestro stílusára, és előszedték a kontrabasszusnál helyet foglaló Øyvind Storesundot is, aki most a dalban hallható füttyszóért felelős. A második vers végén hallhatunk egy rap betétet egy hölgy előadásában, és különös módon a vendégszereplő jelenléte most sem zavaró (már a Maskineri Den andre er megjén sem volt az). A hangszerelés hozzásegít a pattogósabb hangzáshoz, a dallam pedig csak ugyanannyira fülbemászó, mint minden más Kaizers-sláger.
  10/9 - Ennyi idő után sem találok kivetnivalót az együttesben. Írjanak bármit, keringőt, popot, rockot vagy indie-t, hibátlanul csinálják, és több mint tíz év együttzenélés után ez nem is csoda. 
Az albumartról: Nem tudom, hová tudnak még fejlődni ezek a borítók, mindegyik gyönyörű.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése