"...everything I cherish is slowly dying or it's gone..."

  Nem vagyok rajongó, sosem voltam, de ahogy minden átlagos zenerajongót, engem is jó érzéssel tölt el egy ötletes gitár riff, fülbemászó dallam vagy egy okos szöveg. A banda új lemezén ezek mindegyikéből van elég, nekem mégsem tűnt összességében kielégítőnek az album.
  Az egész borzasztóan hosszadalmas, elnyújtott, ami leginkább Caleb Followill hangjának köszönhető. Az énekest nem popdalok feléneklésére szánta az ég, de nem is pattogós, gyors dallamokéra. Jó viszont hallani, ahogy játszik hangi adottságaival, erre a Mary a legjobb példa. Nem állítom, hogy sikeres a kísérletezés, viszont kreatív, még több színt hozva ezzel a dalba. 
  Miután megállapítottam, hogy Followill tehetséges énekes, csak még ő nem tud róla, sikeresen három részre különítettem el a lemezt, melyek csak helyenként fedik egymást. Az első hat-hét szám az, ami jobban sikerült, elragadó, ügyesen felépített és roppant izgalmas, elég csak az első három számot meghallgatni, mindegyik remekmű (főleg a Pyro, képtelenség róla leszakadni), az őket követő Mary bizonyítja, hogy a négy testvér igenis szereti a kísérletezést, és helytállnak, ha saját zenéjük más szemszögből való megközelítéséről van szó.
  Ezután a The Face és a No Money közt elhelyezkedő pár szám erejéig beváltják ígéretüket, miszerint nyugis, tengerparti hangzást próbáltak megidézni a lemezre, és inkább első, Youth and Young Manhood című albumukhoz hasonlít leginkább. Valóban így van, de fel is merül a kérdés: miért most adták ki a lemezt? Ügyetlen tervezés, én azt mondom, sokat veszített így a hatásából.
  Az album maradék pár száma már csak átlagos levezetés, mindenki megemésztheti magában az eddig történteket, és eldöntheti, ad-e még egy esélyt a lemeznek.

10/6 - Nem fogok hazudni, sokkal többet vártam. Az Only by the Night egy nagyon jól sikerült lemez volt, és miközben senki sem várta, hogy azon az úton fognak továbbmenni, én nagyobb csodára számítottam pár ügyes slágerdalnál és relaxációs beach-rocknál.
Kezdésnek: RadioactivePyro


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése