"...we're only giving you what you want, you can't tell where it's from..."



A The Sunshine Underground a tévhittel ellentétben nem a The Velvet Undergroundtól szedte el a nevét, hanem a The Chemical Brothers 1999-es Surrender albumának azonos című dalától (gondoltam, ezt tisztázzuk az elején). A 2006-os Raise the Alarm igazi funk-punk anyag apu garázsából, és az LCD Soundsystem előtt játszó együttes nagyobb hírnévre tett szert a stílus kedvelői közt, első lemezükről ódákat zengtek, majd négy év múlva jött a Nobody's Coming To Save You. 
  Az elégedetlenkedők leginkább azért elégedetlenkednek, mert ez rég nem punk, sokkal inkább mintha "a White Lies játszana egy hurrikánban", írja a BBC. Közben olyan igazi 90es évek beli funky dallamosságot visz végig tíz számon és negyvenhárom percen keresztül, hogy az ember legszívesebben odaígérné Craig Wellingtonnak a szüzességét minden vagyonát, hálaképpen az olyan slágerekért, mint a nyitó trackek (Coming To Save You, Spell It Out, We've Always Been Your Friends) és később pár igazán funk-rockos szerzemény (Change Your Mind, One By One). 
  A hangszerelés mit sem változott 2006 óta, a jó öreg Fenderekből hallhatunk többet, de a hangzás hamisítatlanul The Sunshine Underground. Ezt az édes gyönyört egyedül a líraibb Any Minute Now és a fáradt, vontatott Here It Comes töri meg hosszadalmas riffekkel és álmosító énekkel, ami viszont nem hiányzott egy ilyen friss albumra.

10/7 A banda egyértelműen nem tudja eldönteni, a régi stílus felé húzna vissza, vagy újítana, ezért hanyag eleganciával a középutat választották, hol visszatekintenek a Raise The Alarm-féle garázsrockra, hol pedig remek példákat láthatunk kreatív kísérletekre. Személy szerint az újításra szavazok (példák linkelve a reviewban), ezért kap egy hetest.
Kezdésnek: Spell It OutChange Your MindComing to Save You
Az albumartról: Agyas. (hehe)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése