Chew Lips - Unicorn (2010)

 "...I'm clearing out my flat today, I'm taking off the doors..."

  Azt szerintem egyértelművé tettem, hogy a metálcore, screamo és hasonló műfajokat nem találom vonzónak vagy élvezhetőnek, de amit még képtelen bevenni a gyomrom, az az elektronikus indie, főleg akkor, ha az énekes történetesen egy nő. La Roux és Little Boots is ennek lettek "áldozatai". 
  A Chew Lips már ennyiben is hátránnyal indult, Alicia Huertas (másik nevén Tigs) hangja viszont valamelyest élvezhetővé teszi ezeket az ugyanazt az üres sémákat követő, pattogós, ütemes dalokat. A hölgy hangja sokkal inkább jó hangulatkeltésre, mint embertelen magasságok kiéneklésére, erre viszont csak a lassabb számoknál kap lehetőséget (Too Much Talking), ott viszont gyönyörűen használja az adottságait.
  Amit még nem szeretek ebben az elektronikus popos műfajban, az az, hogy a legtöbben nem élnek a megannyi lehetőséggel, amit az elektronikus eszközök ajánlanak nekik. Ennek köszönhető, hogy az angol együttes debütáló albumán a legtöbb dal egymásba folyik (főleg a lemez első felén). Szerencsére a már említett Too Much Talking választófalként funkcionál, és ezután mintha nagyobb sebességre kapcsolna a trió. A Seven alapja akarva-akaratlanul is eszünkbe juttatja a Kraftwerket, mint az elektronikus zene nagyjait, de Tigs hangja a Chew Lips sajátja, így válnak mégis egyedivé az összhangot nézve.
  Találunk még a lemezen érdekes kísérletezést a 8-bites hangzással (Two Hands), ami meglepően jól áll a szintipopos kórussal, és ahol erőt meríthetünk az album utolsó két számához, melyek közül a Gold Key csak nyomatékosítja azt, amiben a Chew Lips igazán jó (vonzóvá tenni egy lo-fi elektronikus pop lemezt), a másik (Piano Song) pedig ismét Tigs természetes báját használja, hogy egy kényelmes lezárást helyezzen a Unicorn végére.

10/5 - Mint említettem, nem erősségem szeretni az ilyen lemezeket, sok benne a műanyag, a kiaknázatlan lehetőség, de a slágerdalokhoz az ember előbb-utóbb úgyis visszatér.
Kezdésnek: Too Much TalkingSeven
Az albumartról: Szóval unikornis, de közben papagáj és páva is. Világos. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése