Amiben a Kaizers Orchestra mindig is jó volt, az a videók készítése, a dolguk pedig sosem volt könnyű, hiszen konceptalbumokból kellett mindig kiragadniuk egy-két dalt, és abból videót csinálni, hogy legyen köze is a történethez, de a többi dal nélkül is kerek egész legyen.
  A Violeta Violeta-projekt ígérkezik a legnagyszabásúbbnak, és még az első részt sem adták ki. Aki nyitott szemmel jár a Kaizers Orchestra világában, tudja, hogy ez a trilógia Violetáról és a családjáról szól, nem nehéz tehát kitalálni, kik a szereplők, és mi történik a videóban. 
  Adott a már kinézetre is ijesztő, komor és gonosz apa, aki visszaemlékszik a családjára, miközben lánya (minden bizonnyal Violeta) felteszi a zenekar dalát, és elmerengve leül az ablak mellé. A történetük arról szól, hogy a családfő rosszul bánt feleségével, aki elhagyta őt és Violetát, majd öngyilkos lett. Később valószínűleg a lány is rájött, hogy anyjával kellett volna maradnia, ezt az ő jelenete az ablaknál meséli el jól. (Ez az én értelmezésem, bármilyen más teóriára nyitott vagyok.)
  A videó többi része az  együttest mutatja, ahogy a dalt játszák. Tetszenek a ruháik, tetszik, hogy Helge Risa, aki most az orgona helyett a zongoránál foglal helyet, végre levette a gázmaszkot (de mivel ez az együttes hivatalos jelképe, természetesen nem maradhatott ki a videóból sem), tetszik, hogy az énekes Janove Ottesen még mindig nem tud mit kezdeni a végtagjaival mikrofonállvány nélkül, de ez is ad egy bizonyos természetességet a képhez, ami a színek mellett igazán hatásos. A vonósoknak pedig csak gratulálni tudok.

10/9 - Minden, ami egy videóban jó lehet, az itt még annál is jobb. A fiúk felnőttek, megkomolyodtak, komolyan veszik magukat, az elvárásokat, tudatosak és zseniálisak. Nem félek ilyen jelzőket használni, mert egyszerűen minden, amit csinálnak, felülmúlja minden elképzelésemet.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése