Gondoltam, egy posztba sűríteném a Kaizers Orchestra körül folyó eseményeket, mivel egy ideje már tervezem, de az első single bejelentésénél úgy döntöttem, nem halogatom tovább.
  A tavalyi demókból és régi dalok újra felvételéből összetákolt Våre Demoner című lemez után az egyik legsikeresebb norvég együttes keményebb fába vágta fejszéjét és egy három lemezből álló albumsorozat kiadására készülnek. A trilógiát Violeta Violetának keresztelték, és az első lemez (Violeta Violeta vol.1) 2011 februárjában jön ki. Ezt követően a második és a harmadik "volume"-ot 2011 és 2012 novemberében adják ki. 

       

  Amit tudunk már az első lemezről, hogy a zenekar február 28-án vonult vele stúdióba, majd márciusban az énekes Janove Ottesen azt nyilatkozta, hogy tizenkét nap alatt tizenkét dalt sikerült felvenniük, ezután állnak neki a nagyobb zenekari hangszerek alákeverésének. Az utolsó simítások után június hetedikén azt a hírt közölték hivatalos oldalukon, hogy elkészült az első lemez, amiről két single várható, az egyik augusztusban, a másik pedig 2011 januárjában. 
  Az első single  tehát az együttest támogató twitter szerint augusztus huszadikán jön ki, viszont hogy melyik lesz az, még nem lehet tudni. 
  Ottesen bevallása szerint egészen más stílust követ majd a trilógia, de személyes véleményem hozzátéve megjegyezném, ha a 2005-ös Maestro nem lett volna elég változtatás, a rajongótábor vegyes érzelmei az azt követő Maskineri-vel kapcsolatban erősen jelzik, hogy a stílus már rég nem egységes (szintén magánvélemény, de ez csak izgalmasabbá teszi a zenéjüket).

A dalok ezúttal is norvég nyelven íródtak, a tracklist pedig:


"Din kjole lukter bensin, mor" (Your dress smells like gasoline, Mother)
"Drøm videre Violeta" (Dream On, Violeta)
"En for orgelet og en for meg" (One for the Organ and one for Me)
"Femtakt filosofi" (5/4 Time Philosophy)
"Hjerteknuser" (Heartbreaker)
"Philemon Arthur & The Dung"
"Psycho under min hatt" (Psycho Under My Hat)
"Sju bøtter tårer er nok, beatrice" (Seven Buckets of Tears is Enough, Beatrice)
"Svarte katter og flosshatter" (Black Cats and Top Hats)
"Tumor i ditt hjerte" (Tumor in Your Heart) 

Akit érdekel, itt megtaláljátok az előző albumokról írt review-kat.

Ompa Til Du Dør (2001)
Evig Pint (2003)
Maestro (2005)
Maskineri (2008)
Våre Demoner (2009) 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése