"...don't be leaving so soon, can I ask for one more dance..?"

  Nehéz elhinni, hogy a dán együttes már tizenhét éve dolgozik a zeneiparban, de még csak hallani sem lehet róluk sehol. Nagy hiba.
 Először a The Day After Tomorrow című dalukat hallottam, ami a The Second You Sleep lemezükön van, de ez már elég volt ahhoz, hogy megjegyezzem őket magamnak, és amint az Eyes on the Highway elkezdődött, az album mind az ötvenhárom percén át le voltam nyűgözve. Søren Huss, az együttes énekese remek szövegeket ír, és mély, bársonyos, már-már country zenéhez illő hangjával és szívszorító dallamokkal kápráztat el minket. A lemezen nagy szerepet játszik még egy rakat akusztikus gitár, pár helyen zongora, ami észrevétlenül kúszik át a hallójáratainkon és pár vonós, ami habár sokat ad a dalokhoz és enyhén kaotikus, szintén nehezen vehető ki.
  Ezek a romantikus, néhol drámai hangvételű dalok gyönyörűen folynak át egymásba, lélegzetelállítóan addiktív szinte mindegyik szám. Amiket viszont kiemelnék az a Romeo, mint személyes kedvencem, a The Odds, az Angel és A Way Out.

  Bennük is megvan minden, amit egy alternatív rock együttesben keresek: minden hang a helyén van, és egy perc sem elvesztegetett, amit a hallgatásukkal töltök.

10/8 - Talán nem volt okos az album elejére betenni a Godspeed Into The Future-t, vagy egyáltalán, talán nem volt okos rátenni az albumra a Godspeed Into The Future-t, de ezt leszámítva tökéletes lemez.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése