Snow Patrol - Up To Now (2009)

Nos... Mira már egy ideje birtokolja az Up To Now szuper-über-heavy-weight-fan-package-et, videográfiás DVD-vel, live-os és documentary-s DVD-vel, három CD-vel (asszem, de lehet, hogy csak kettő), három bakelittel (ÉRTITEK, és képes így aludni, hogy van Snow Patrol bakelitje), meg valami képeskönyvvel és hasonló fnomságokkal, és most eljött az én időm is. Mivel csóró vagyok, ezért csak egy szerény 2 CDs és egy DVDs pack-kal tudtam megajándékozni tesómat és jómagamat, de azért megérte.




  Kezdjük ott, hogy a válogatás. Szerintem nagyon a helyén van (hiányosságokról később), minden slágerüket rápakolták, még régi Reindeer Section-ös számok is felkerültek, You Are My Joy, hogy ugye a kedvencemet említsem. De például készült egy re-make az An Olive Grove Facing The Sea-re, ami egyszerűen fantasztikus szám. Polar Bears-es, When It's All Over-es korszakuk egyik legjobbja, ahogy a válogatáson szintén helyet kapott Ask Me How I Am és Batten Down The Hatch.
  Három új dal is felkerült a Just Say Yes mellett erre a best of-ra, a Give Me Strength, ami egyelőre még nem nyűgözött le engem, de nagyon rendben van, jó kis dal. A Dark Roman Wine-ról már elmondható, hogy ennek hallgatása közben szeretnék távozni az élők sorából. Van ez a PPP is még, ez ilyen vállvonós, még nincs vele különösebb kapcsolatom.

  Ami nekem rohadtul hiányzik, az a három legcsodálatosabb számuk a The Golden Floor mellett, a Final Straw Somewhere A Clock Is Ticking c. száma, és a You Could Be Happy valamint a Make This Go On Forever az Eyes Open-ről. Ezeket élőben is szeretik játszani, nem értem, erre a válogatásra miért nem került fel, legyen is mindegy.
  Szerepel két Union Chapel-es live is a lemezeken, a Chasing Cars és a Run, de például a Crazy In Love feldolgozás is helyet kapott. A lemezeken. Szóismétlés. Crap.

  If There's A Rocket, Tie Me To It sincs, most, hogy így jobban megnézem. Megőrültek ezek. Legyen is mindegy, térjünk rá a DVD-re.
  Két dokumentumfilm is található rajta, az egyik az Up To Now Documentary, amin minden rajta van a kezdetektől fogva, mikor még Shrug-nak hívták a bandát, hogy hogyan csatlakoztak a tagok, stílusban hogyan változtak meg az évek során, és a V festival-ról is van benne egy kis szösszenet, ami minden valószínűség szerint a legfantasztikusabb koncertjük volt, és nem is csak ebben az évben...
  A Take Back The Cities Tour Video azt a négy koncertet foglalja magába, amivel a turnét kezdték, és amit két nap alatt nyomtak le négy teljesen különböző városban. Különben mindkét dokumentumfilm nagyon szépen össze van rakva, a zenéket nagyon jól találták el, nincs fölösleges duma benne, csak az igazság sok-sok szép pillanattal, hogy a tagok mit gondolnak egymásról, a jövőjükről, tizenöt éves múltjukról együtt, szerintem nagyon szép.

  Van egy rakat live is, V festival-osok leginkább, az egész Lightning Strike is fentvan, amit a Pinkpopon adtak le először (és valószínűleg utoljára is) tizenhat perces egészében, valamint az az animációs film is fent van, amit a What If The Storm Ends? alatt itthon, a Szigeten is vetítettek, mialatt a dalt játszották, és amit a Pinkpopon végig leadtak.
  V festival-os Somewhere A Clock Is Ticking is van. Ejnye.

  Emellett még persze fájdalmas vallomások is vannak Gary Lightbody részéről életének azon időszakáról, mikor még elég rendesen be volt tintázva állandóan, szerintem az is totál rendben van, nincs túldramatizálva.
Az Albumartról még egy szót, tetszik, hogy visszafejlődött az eredeti dizájnra a banda, a hópehely szerintem amilyen egyszerű, olyan találó is, Just Say Yes single-nek is remek volt, de azért remélem, nem feledkeznek meg a hajtogatott csillagokról sem, mert szerintem abban még sok lehetőség van.




  Pontozni nem pontoznék, az új dalok egytől-egyig 10/9-esek, de erre sincs szükség, örüljünk, hogy van egy best of is, szerintem öt album, és tizenöt év után simán megérdemlik a felhajtást (ami nem is akkora, amekkorát igazából megérdemelnének).

Itt van a mi kis példányunk, csak gondoltam, megosztom veletek. :)


Befigyel mögötte a két The Fray, OneRepublic meg Editors <3

És ami még nagyon tetszett, hogy mikor Gary-t a jövőről kérdezték, csak annyit mondott:
"We can do anything..." 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése