Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy nem is igazán szeretném pontozni ezt a videót, mivel gyakorlatilag nem is egy videóklipről van szó, úgyhogy inkább erről a "nem is videóklipről" szeretnék beszélni egy kicsit.
  Az Arcade Fire egy tökéletes konceptalbummal és egy korszakalkotó videóklippel (We Used To Wait) igen magasra tette a mércét, egyértelmű volt tehát, hogy a következő lépésük a legkisebb mértékig sem lesz szokványos. Nem is lett az. 
  A Spike Jonze által rendezett Scenes From The Suburbs című kisfilmből kiragadott részletek csak sejtetik, miről lehet itt valójában szó, de nagyobb vonalakban értjük, mi történik. Pár tizenöt év körüli suhanc szórakozik a kertvárosban (hol máshol), bicikliznek, nevetnek, kiszúrnak a felnőttekkel, szerelmesek, ugyanakkor amint leszáll az éj, kiderül, hogy valami nagyon nincs rendben a rendezett előkertek és tökéletesre nyírt gyepek mögött. Csak elképzelni tudjuk, hogy a videó a felnőtté válásról szól, a gyerekek és a felnőttek problémáiról, a világról, amiben élünk, és az élet titkairól, amik a zárt ajtók mögött rejtőznek.
  Elkapott a hangulat, elkapott a kohézió hiánya, nem bánom, hogy a teljesség igénye nélkül vágták meg a klipet, de a teljes filmet mindenféleképpen látni szeretném. 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése