Lykke Li Wounded Rhymes című albumának első kislemezével (Get Some) nem is volt olyan sok probléma, egyszerűen csak megdöbbentő volt látni a kis Lykkét egy szertartásban, ahol a szexualitás a középpont.
  Az I Follow Rivers már sokkal természetesebb, jobban illik ahhoz a lányhoz, akit eddig ismertünk, habár a téma most sem valami szívderítő. Adott a katona (akit Fares Fares alakít, egy sikeres és elismert svéd/asszír színész), akit követ egy titokzatos, sötét árnyék. A férfi menekül a múltja, a bűntadata és az árnyék elől, de azok nem engedik el, és ahogy a dal egyre feszültebb lesz, úgy a macska-egér játék is kiéleződik. Hősünk végülis elesik és a földre zuhan, hősnőnk, Lykke Li, aki a halál/sors szerepét tölti be pedig letérdel mellé, és mintha megbocsátana a bűneiért, megcsókolja, de a tekintete az utolsó képen elárulja, hogy a megbocsátás áldozattal is jár. 
  Tetszik a videó, mert a férfi valóban egy élet által megviselt valaki, nem pedig egy Brad Pitt, Lykke Li pedig nem a tökéletes végzetes szépség képében tetszeleg, hanem egy félelmetes, fekete ruhás szörnyetegében, aki ha utolér, magával ragad. Mikor a közepefelé elkezd futni, ott sem úgy suhan, mint egy könnyed pillangó, hanem mint egy rettegett bestia. 10/9


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése