"...I hear the angels talking, talking, talking, now I'm a dead man..."

 Ha azzal kezdeném, hogy Ausztráliában, Ausztriában, Írországban és a skandináv országokban első helyen nyitott az ír banda második lemeze, már előrevetíteném, milyen is a The Script új anyaga.
  Habár abban reménykedtem, hogy egy Rusty Halo-féle vonalat fognak követni több keményebb hangzású gitárral, végeredményében nem csalódtam. Egyedül az album témájával van "problémám" úgymond, hiszen a Science & Faith jelentésből nem sokat kaptam vissza, többségben vannak a szerelmes dalok (For The First Time), és a vallási témájúak (Dead Man Walking). O'Donoghue-tól több "nagy igazságot" vártam, ahogy azt az első albumon csinálta.
  Keveselltem Mark Sheehan hangját is, egyedül a Walk Away és This=Love-ban vehetjük észre jelenlétét, nagy kár érte. Akit viszont akkor sem tudnánk nem észrevenni, ha akarnánk, az O'Donoghue teljes életnagyságban. Miközben a You Won't Feel A Thinget hallgatva uralmába kerített az "új album" hangulat, feltűnt, hogy a lassan harminc éves énekes rengeteget fejlődött. Sokkal szilárdabban áll meg a hangja a magas részeknél is, valamint tudatosan (és ügyesen) használja az érzelmek nyomatékosítására (NothingLong Gone And Moved, Walk Away).
   Ha hasonlítgatnom kéne, sok számnak az első albumról megvan a "párja" a S&F-en, de kevésbé kevert a stílus. Végig a megszokott zongora rock szól kevés változatossággal és kísérletezéssel. Hívhatjuk biztonsági játéknak is, de a The Script "életérzés" semmit nem változott két év alatt. Ez azért jó, mert látni, hogy sok együttes stílust vált (legyen az akár előnyös is) vagy a hangzásuk már "nem az igazi", majd jön a The Script, és őket mindig ugyanolyan jó hallgatni. 

10/8 - Az első albumot nem üti, és attól eltekintve, hogy elsőre nem volt meg az elsöprő szerelem, lassan túlnő rajtam a lemez, és be kell vallanom, kedvenc ír zenészeink még mindig méltóak hírükhöz.
Kezdésnek: You Won't Feel A ThingDead Man WalkingNothing
Az albumartról: Egyszerű, de nagyszerű. Amit a fiúktól elvárnánk.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése