Nem sikerülnek úgy az album review-im, ahogy terveztem, úgyhogy legnagyobb örömünkre összegyűjtöttem pár albumot, melyek idén fognak megjelenni, szemezgessen mindenki kedvére.

  • Ritual, White Lies (január 17.) - A White Lies Ritualje pár napja felkerült az internetre (nem állítom, hogy bármelyik szerkesztőnknek meglenne, vagy ilyesmi), a várakozás az igazi rajongók számára azonban még nem ért véget. Nagyon sokan ugyanis kitartanak a hivatalos kiadásig, és mi is kíváncsian várjuk, hogy mit tartogat számunkra a három londoni rocker.
  • The King Is Dead, The Decemberists (január 18.) - Az amerikai indie folk rock együttes hatodik lemezét készül kiadni nyolc év alatt. A tucatnyi különféle hangszerrel operáló zenekar legutóbbi albumával magasra helyezte a mércét, hiszen a The Hazards of Love a tizennegyedik helyig vitte a bandát a Billboard 200-as listáján.
  • 21, Adele (január 24.) - Az angol énekesnő igen szellemesen 19 című albuma után két évvel 21-nek keresztelte a következőt, melyre minden soul és blues rajongó türelmetlenül vár. Adele 2009-ben elnyert egy Grammy díjat, és alig várjuk, hogy megtudjuk, mivel készült ezúttal.
  • Violeta Violeta vol I., Kaizers Orchestra (január 31.) - Azt hiszem eleget reklámoztam már mindenki kedvenc norvég folkbandáját, akik e hónap végére tűzték ki trilógiájuk első részének kiadását. Nem kicsit várjuk, hogy ezúttal mivel múlják felül várakozásainkat.
  • The Cold Still, The Boxer Rebellion (február 7.) - A londoni zenészek jól indítanak 2011-ben, példa erre a négytagú The Boxer Rebellion is. 2009-es Union c. lemezüket követően a The Cold Stillt az alternatív rock kedvelői már most az év legjobb albumai közt emlegetik.
  • Crystal Sounds, Thirteen Senses (február 21.) - Ismét az élen a post-britpop banda. Igaz, harmadik LP-jüket csak az nem hallotta még, aki nem akarta, de türelmesen várunk a hivatalos kiadásra, és reménykedünk, hogy az új lemez legalább olyan sikereket fog elérni, mint a zenekar 2004-es The Invitationje.
  • Build a Rocket Boys!, Elbow (március 7.) - Az indie ősrajongói összetehetik két kezüket, ugyanis a legendás Elbow Guy Garvey vezetésével visszatér idén is egy új albummal. A The Seldom Seen Kid és a 2009-es fesztiválszezon sikereit követően már alig várjuk, hogy magunkévá tehessük a banda ötödik stúdiólemezét.
  • Collapse into Now, R.E.M. (március 7.) - Ha az új Elbow-lemez izgalommal tölti el a zenerajongókat, el sem merjük képzelni, mi fog történni, ha közüljük, hogy az R.E.M. megalakulása után harmincegy évvel kiadja tizenötödik lemezét! Úgy érzem, nem sokat, de eleget árultam el azzal, hogy az albumon közreműködtek olyan nevek is, mint Eddie Vedder, Patti Smith, Joel Gibb és Lenny Kaye.
  • Untitled, The Strokes (március 22.) - New York The Strokesja még nem igazán tudja, mi lesz következő albumuk címe, és ha engem kérdeztek, az sem biztos, hogy március huszonkettedikén adják ki. A Julian Casablancas által vezetett rockbanda rajongói azonban már most alvászavarokkal küzdenek a hír hallatán, hogy kedvenceik öt év hallgatás után új anyaggal jelentkeznek.
Távolabbra nem igazán érdemes tekinteni, főleg mivel dátum nélkül is el tudjuk mondani, hogy várhatunk még lemezre idén olyanoktól, mint a Coldplay, Snow Patrol, Crossfade, Jack's Mannequin, The Fray, Foo Fighters, Patrick Stump, Panic! at the Disco, Within Temptation, Cold, Limp Bizkit, Kerli, Paramore, Death Cab For Cutie, Avril Lavigne, Duran Duran, Bright Eyes, Roxette és így tovább.
  


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése