"...bulldozer, I think you're only one that can work..."

  A teljes véletlennek köszönhető, hogy belebotlottam a számomra egészen addig ismeretlen Cold War Kids legújabb lemezébe, melyet a napokban adott ki a kaliforniai együttes. Legnagyobb meglepetésemre azonnal beleszerettem az énekes Nathan Willet hangjába, és az album stílusába is. Erről a nagyobb zenekritikusok máshogy vélekednek.
  A Pitchfork ismét a mainstreamesedésbe köt bele (unalmas kifogás a 3.9-re), a Slant Magazine a monotonitásba, az NME pedig minden indoklás nélkül kijelentette, hogy a Mine Is Yours, mondjuk ki: szar. (Hozzátenném, hogy személy szerint nem adnék olyanok szavára, akik a The Decemberists The King Is Deadjét 10/4-re értékelték.)
  Hagyjuk is a professzionális elemzéseket, én az átlag hallgató fülével állok a kvartett lemezéhez, mely a legenyhébb kifejezéssel élve is dallamilag gazdag és változatos, ami egy arénát megtölteni kívánó, anno underground együttestől tökéletes, de bármilyen téren megállná a helyét. Emellett ott van az is, hogy a Mine Is Yourst a legtöbben szeretik a Kings of Leon Come Around Sundownjához hasonlítani, mint egy középszerű próbálkozást a nagyobb tömegek megnyeréséhez, azonban ne felejtsük el megemlíteni, hogy a Kings of Leon ebben megbukott, a Cold War Kids pedig tör felfelé. Hiszen ki ne akarná meghallgatni azt a lemezt, amit olyan oldalak húznak le, mint a Pitchfork és az NME? Ugyanakkor itt téved Zach Kelly és Katherine Rodgers a legnagyobbat. Az átlag hallgató ugyanis szeretni fogja az olyan hihetetlen intrókat, mint a Mine Is Yours, az Out of the Wilderness hangszerbeli és énekbeli nagyszerűségét, a Skip The Charades drámai vokálját, a Bulldozer 90-es éveket idéző hangzását, a Cold Toes On The Cold Floor játékos dallamát, a Broken Open szárnyaló vokáljait, és még sorolhatnám, míg a tracklist végére nem érek.
  Ez az, ahol a Cold War Kids felülemelkedik az olyan próbálkozásokon, mint a Come Around Sundown vagy a Contra, mert Willet csapatában megvan a lehetőség egy nagyobb tömegeket vonzó kívül-belül indie lemezt írni, és ez a Mine Is Yours.
  10/9 - Sajnálom, ha elragadtattam magam, mindössze elég már abból, hogy csak azért lehúznak négy tehetséges zenészt, mert valami újat akarnak kipróbálni. A Cold War Kids az elmúlt években nagyon jó úton jártak, a Tokyo Police Club és hasonló együttesek célközönsége ette minden szavukat, de most új ösvényre lépnek. Teljesen díjaznivaló húzás és egy nagyszerű album.

A szerző ajánlása: Royal Blue, Skip The Charades, Broken Open 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése