A mindössze 21 éves Teddy Geigert a "The Rocker" (valaki azt hitte, hogy magyar címnek igazán szellemes az, hogy "A meztelen dobos", pedig inkább szánalmas) c. filmben fedeztem fel magamnak, hiszen stílusosan a főszereplő együttes énekesét alakította. Gondoltam, hogy ha egy soundtrack-re való dalcsomagot összehozott, akkor kell lennie valaminek már a háta mögött. És bizony, van már egy önálló lemeze, az "Underage thinking", amely a pop rock és a piano rock határai közt egyensúlyoz.

Nem mondanám azt, hogy valami egyedivel volna dolgunk, de azt sem, hogy tucatdalokról van szó. Teddy Geiger hangja nem mondható átlagosnak, és bár nem is váltja meg vele a világot, a hangszíne azért különlegessé teszi. És nem elég, hogy jó torokkal áldotta meg az ég, emellett még gitározik, zongorázik és dobol, és - egy dalt leszámítva - ő írta az album összes számát, szóval csöppet tehetséges.

Akkor hát a számokról:
A 12 dalból csupán kettőből lett kislemez, pedig van ezen az albumon még több kiadható szám is, de ez a hajó már elúszott. Mindenesetre a két single tökéletes választás volt, jól tükrözik a lemez stílusát. A "These walls", az indítódal erős zongorás nyitányával adja meg a lüktetést, ezt folytatja - immáron zongora nélkül, de gitárokkal feltankolva - a "For you I will (Confidence)". Mindkettő vérbeli sláger, fülbemászó dallamokkal telítve, nem csoda, hogy ezeket szórták el a népnek. Személy szerint még kislemezt csináltam volna az "Air dry" c. számból is, hiszen stílusában az előbb említettekhez hasonló. A pattogós és domináns zongoraszó kísérete mellett Teddy magasabb hangszintre merészkedik, és persze ez is jól megy neki.
Jó számok vannak az albumon, de nehéz őket kiemelni, bevallom, nem tartom őket felejthetetlennek. Aki a zongora hangjára vágyik, annak ott van a "Night air" és az "A million years" (bár ezeknek inkább csak az indítást adja meg eme hangszer), valamint a "Look where we are now". Kellemes gitáros nótának ott van a "Seven days without you", a "Possibilities" és a "Gentlemen", amelyeket csak úgy jó elhallgatni pl. autóvezetés közben. És akik lassabb dallamokra vágynak, megkaphatják az "Underage thinking"-től, a "Try too hard"-tól és a "Love is a marathon"-tól, ezekben az akusztikus gitáré a főszerep.

Ajánlatként az "Air dry", mert ezt nagyon ki kellett volna adni:



Összegezve: 10/7, lehetett volna egy kicsit változatosabb, de ismétlem, ez egy jó album egy jó hangú énekessel. Nem tudom, hogy mennyire igazak a pletykák, de állítólag idén lesz végre új album, amely valószínűleg "March" munkacímmel fut majd.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése