Olly Murs - Olly Murs (2010)

"...we've learnt to walk but now it's time to run, a change is gonna come..."

Hány helyen ronthatja el egy brit X Factoros nyertes a karrierjét?
  Nézzük csak, például saját magáról nevezi el debütáló lemezét (pipa), első két kislemeze az album két leggyengébb száma (pipa), a harmadik pedig egy feldolgozás (pipa)... Nos, Olly Mursnek még szerencséje van, hiszen ő a hatodik évadnak csupán második helyezettje lett, így simán megbocsátjuk neki ezt a pár ballépést. Míg szegény Joe McElderry szerencsétlen The Climb-feldolgozásával bajlódik, és különösebb sikerek nélkül ünnepli győzelmét, Olly karrierje még csak most indul be igazán. Murs már fizimiskára is sokkal kedvelhetőbb, stílusa pedig laza, bohókás, szereplése az X Factorban is kiemelkedőbb volt, mint McElderry-é, mosolyától pedig lányok milliói rogynak össze, nem csoda, hogy Murs nagyobb népszerűségnek örvend.
  Eltekintve attól, hogy a Please Don't Let Me Go és a Thinking Of Me igazán nem illenek Olly személyiségéhez, egy rakás másik dal ott van, hogy képviselje, amiért Olly-t igazán megszerettük. A dalok írásában is egytől-egyig közreműködött, ennek köszönhető, hogy a dalok személyesebbek, a hallgató is érzi, hogy valódibbnak hangzanak, nem csak odadobálta neki egy profi zeneszerző csapat, valamint végtelenül pozotív az egész lemez. Van minden: trombiták (Change Is Gonna Come), zongorák (Ask Me To Stay) hagyományos r'n'b alapok (Don't Say Goodbye), kórusos együtténeklés (A Million More Years), és szívbemarkoló éneklés (Heart On My Sleeve), és ahhoz képest, hogy X Factoros a pasi, egészen kevés a lemezen a nyálas, szerelmes dal. Olly hangja nem túlképzett, mint például szegény Alexandra Burke-é, de nem is túl nyers, éppen elég pasis, úgyhogy összességében egy bizalomgerjesztő, szimpatikus első lemezt veszünk a kezeink közé, ha úgy döntünk, adunk Olly-nak egy esélyt.

10/8 - Néhol el van dobálva pár gyengébb dal (AccidentalHold On), de Leona Lewis Spirit c. lemeze után ez eddig a legígéretesebb dolog, amit a világ a Sycótól kapott.
A szerző ajánlata: Change Is Gonna ComeHeart On My SleeveBusyAz albumborítóról: Az odáig rendben, hogy sok kis Olly, de fejét kéne venni annak, aki azt a szerencsétlen vörös feliratot tervezte.
 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése