"...there's only one carrot and they all gotta share it..."

  Igen, igen, tudjuk, Bruno Mars az év legújabb legnagyobb tehetsége, minden lány azt kívánja, hogy a fiúja a Just The Way You Are-t szerenádozza el neki a balkon alatt és miegymás. De miért is Bruno Mars a legújabb popszenzáció?
  Először is, mert egy hihetetlenül szerethető figura, ha éppen nem vigyorog, mint egy ügyefogyott. Eszméletlenül nagy tehetsége van a slágerek írásához, hangterjedelmével bármit el tud énekelni, és ötletesen, kreatívan ragadja meg a dalait, és hihetően adja őket elő. Lemeze is tisztán két részre bontható. A gyenge dalokra (a sort a Just The Way You Are nyitja elképesztően nyálas és jellegtelen voltával, és az olyan számok követik, mint a Lazy Song, az Our First Time és a Count On Me), és a kiemelkedő dalokra, melyek sokban különböznek mindentől, amit Bruno, vagy bármelyik más popénekes eddig csinált (The Other SideLiquor Store BluesTalking To The Moon). Emellett Bruno is két Brunóra bontható, a menő csávó, na most aztán megmondom, ágybaviszlek-Brunóra (Marry YouRunaway Baby) és az érzelmes, értelmes, gondolkodó zenészre (Grenade, The Other Side).
  Zenéjében egyszerűen megvan az az eredetiség, ami miatt senkihez nem lehet igazán hasonlítani (a The Other Side-ban azért felfedeztem némi Chris Isaak - Wicked Game és Gorillaz - Feel Good Inc hasonlóságokat, csak megjegyezném), ügyesen gyűjti maga köré a vendégszereplőket (Damian Marley, Cee-Lo, B.o.b.), telepakolja nem várt elemekkel a dalait, melyek aztán úgy raktározódnak el az ember fejében, hogy "ez aztán valami, ilyet még nem hallottam."10/8  Azon kívül, hogy nem tudjuk eldönteni, melyik Bruno is az igazi, azt meg kell hagyni, hogy okos a pasi.

A szerző ajánlása: Runaway BabyThe Other SideLiquor Store Blues


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése