Skambankt - Mantra (2010)

  Úgy tűnik, ez a nap számomra már csak ilyen single- és videóklip-elemezgetős marad.
  Miután már a Kaizers Orchestra tagjainak eddig említett mellékprojektjeit is (egy-kettőt linkeltem ide) képes befogadni az agyam, úgy döntöttem, a Skambankt-tal folytatom, mely a norvég gipsy-rock együttes gitárosának, Terje Winterstø Røthing-nak 1994-ben alakult együttese. 
  Éppen tegnap botlottam bele legújabb kislemezük, a Mantra videóklipjébe, valamivel azelőtt, hogy első albumukat (mely egy self-titled) meghallgattam. A kontraszt enyhén szólva is kirívó volt.
  A norvég hard rock banda olyan legendás együtteseket említ inspirációként, mint a Sex Pistols, a Ramones, a The Stooges és még megannyi punk rock zenekar a 70-es és a 80-as évekből. Az első lemezüket, majd az új single-t hallgatva biztonságosan kijelenthetjük, hogy punk rockerekként kezdték ők is, majd 2004-es újraösszeállásuk után kicsit enyhébb rock-kal folytatták. 
  Winterstø agyoncigizett hangja különös hangzást ad legújabb daluknak, viszont Terje még mindig inkább gitáros, mint énekes, ezt végig lehet érezni, a klipen is látni. Ennek ellenére azonban a Mantra egy igazi slágerdal lett, sokkal fogyaszthatóbb, mint bármi, amit eddig hallottam tőlük.
  Tőlem erre 10/8-at kapnak. (ez egy ilyen 10/8-as nap is akkor már)

A Skambankt negyedik lemezének kiadási dátuma szeptember 6., címe pedig Søvnløs.  
(álmatlant jelent, vagy fáradhatatlant, ebben most nem vagyok biztos)






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése