A The Catalyst című dal, a banda legújabb, A Thousand Suns című albumáról származó első single, augusztus 2-án jelent meg. Az albumot szeptember 14-ére várjuk, részemről most már egyre nagyobb lelkesedéssel, mert ez a single megmutatta, hogy még mindig van új erő a Linkin Park-ban.

A 2007-es Minutes to Midnight lemez elég nagy váltásnak számított a Hybrid Theory és a Meteora egyértelműen jellegzetes stílusához képest, és a New Divide című Transformers-dal után sokan attól tartottak, hogy a Linkin Park nemsokára 'csak' egy lesz a sok rockbanda közül, és nem lesz már különleges ismertetőjegye. A The Catalyst azonban engem meggyőzött az energiáról és az ötletekről, ami még a bandában rejtőzik.




A rap-betétek egyelőre még mindig nem tértek vissza (én hiányolom Mike Shinoda ezirányú tevékenységét azért), viszont van helyette furán techno-ra hajazó alap, ami vagy tetszik, vagy nem, mindenesetre megadja a dal jellegét. Jelen van még a Minutes to Midnight-os nagyszabású szöveg- és dallamvilág, és nagyon tetszik a dal felénél a váltás és a zongora-alap. Furcsa módon ahogy az egész összeáll, engem jobban emlékeztet a Meteora-korszakra, és mégis megint teljesen más, mint amit eddig hallottunk tőlük. Chester Bennington újra kiabálhat egy kicsit, ami teljesen oké, kórus is van, ami elég apokaliptikus ahhoz, hogy ideilljen. Energikus, hatásos, figyelemfelkeltő single ez. Elsőre kicsit meghökkentem, de könnyen megtaláltam vele a közös nevezőt.

Próbálok mostanság csínján bánni az ilyenekkel, mert néha becsapják a single-dalok az embert, mégis megvan a reményem, hogy egy ilyen felvezető után érdekes album lesz ez a szeptemberi.
A banda myspace-oldalán meghallgatható a dal és annak több remixváltozata is, melyek elkészítése egy verseny keretében történt. >> itt <<
Videóklipről még nem tudok, bár elviselném, őszintén szólva. Ja és a dal nálam 10/9 egyértelműen.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése