Kezdődik az iskola, örülök, ha nem robban fel a fejem, annyit gondolkodok, azonban az Arcade Fire új videója nemhogy kicsit kiragadott a rideg valóságból, még le is nyugtatott, és úgy helyezett vissza emberi testembe. Az Arcade Fire és "pár srác a Google-től" egy egészen újfajta kísérletet mutattak be a napokban. A Google Streetview és a html5 segítségével egy teljesen káprázatos és szívmelengető videót állítottak össze, mely részben interaktív, hiszen mi választjuk ki a klip helyszínét, és a végén még egy üzenetet is írhatunk múltbéli önmagunknak, mely aztán egy igen hatásos jelenetben vezet a tetőponthoz.
  Mint említettem, a Google Streetview hatalmas szerepet játszik benne, így ha egy városnál nem érhető el elfogadható minőségű kép, akkor (véleményem szerint) nem érdemes úgy megnézni. Még Budapestről sem egészen jók a felvételek, így ha tehetek egy javaslatot, egy nagyobb várost írjatok be, a látvány ugyanolyan gyönyörű.
  A dal már magában is remek (Win Butler hangja elképesztő), de ezzel az újszerű technikával minden várakozásomat felülmúlta. Nem mondom, hogy tökéletes, de erősen a közelében jár és biztosan maradandó élményt nyújt.
  Úgy vélem, senkit nem fog bántani, ha a blog történetében először én erre egy 10/9,5-öt adok. 
A videó sajnos csak Google Chrome-ban működik, ezt itt lehet letölteni, a klipet pedig itt nézhetitek meg.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése