Bár más együttesek frontemberei, Alex Turner (Arctic Monkeys) és Miles Kane (The Rascals) - valamint James Ford, mint producer és dobos - úgy döntött, hogy megalakítja a The Last Shadow Puppetset. Most a debütáló és eddigi egyetlen albumukat venném górcső alá.

Bevallom, ezelőtt sosem hallgattam se Arctic Monkeyst (bár a "Brainstorm"-ot ismertem, és amiatt sikerült eléggé elidegenednem az együttestől), se The Rascalst, de hogy legyen viszonyítási alapom, körbenéztem YouTube-on. Aztán csak rájöttem, hogy ez bizony nem nekem való, ráadásul Turner és Kane az új projektükben nem próbáltak ki új dolgokat, nem volt gyökeres stílusváltás, hanem összekeverték meglévő együtteseik hangzásvilágát, picit lágyítottak rajta, és máris meglett a The Last Shadow Puppets.

A számokról:
Az album eleje még talán jól is indult, bár azt aláírom, hogy nehéz volt ráerőltetni ezeket a dallamokat rakoncátlan és igen erős szűrőkként működő füleimre. A TLSP képviselte indie rock sokszor elmehetne egy western filmzenéjének ("Age of the understatement", "Only the truth", "Separate and ever deadly"), amúgy az erős dobtaktusok túlsúlya és a nosztalgikus rock (de ez azért igen távol áll a Rooney képviselte fajtától) elemei jellemzőek.
Számomra elég egysíkú a lemez, alig találtam olyan dalt, ami azonnal megragadott volna. Leszámítva a "My mistakes were made for you"-t, amely igazán kellemes, lassabb nóta, egy kis szimfonikus kísérettel, és igen, ebben végre érezni a "slágerséget", én is rengeteget hallgattam. Kiemelném még a "Standing next to me"-t és a "The Chamber"-t, mert ezek a befogadhatóbb számok közé tartoznak, segíthetnek barátkozni a két fiatalember hangjával.
A többi dallal valahogy nem sikerült megbarátkoznom, de a hiba az én készülékemben van, ez a stílus egyszerűen nem fekszik nekem annyira.

Ajánlatnak a lemez legkiemelkedőbb nótája, a "My mistakes were made for you":



Összegezve: 10/4, pedig azt hittem, a fentebb ajánlott szám után, amelyet először ismertem meg tőlük, jobb albumot várhatok, de egyszerűen nem tudtam megkedvelni a TLSP-féle indie-t. Amúgy új lemez nem nagyon várható, mert mindkét frontember túl elfoglalt a saját bandája miatt.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése