Shakira - She Wolf (2009)

Na jó, nem bírtam ki... az a helyzet, hogy Shakira indított el azon az irányon a zenében, aminek a végén is az olyan együttesek állnak, akikért most tudok megdögleni, magyarán szólva Shakira volt az első komolyabb zenei tapasztalatom.




  Igen, elektropop, Shakira is fent akar maradni a víz fölött, nehogy a poppertömeg lezúzza azonnal, ezért tulajdonképpen ő is simán eladta a stílusát. Ezt lehet mondani ki, bátran meg minden. Sima elektro pop, ami ezen az albumon folyik.
  Már kemény négy éve vagyok Shakirával úgy, hogy ááhh, ez a nő valami isteni, példakép, estébé. Persze mára már elhalványult az egykori "naponta ötször végignézem a rotterdam-i Tour of the Mongoose gig-et" korszakom, de még mindig becsülöm azért, amit összehozott zeneileg, meg amiért megmentette az utolsó általános sulis éveimet.

  A lemezről is szólva egy-két szót, semmiféleképpen nem tetszik nekem sem, hogy hanyatt-homlok menekülni látszik a régi bevált stílusától, amit tulajdonképpen a latin poprock tudott leginkább leírni, de ha ő tényleg ezt akarja csinálni, hát felőlem, nem vagyok én semmi rossznak az elrontója.
  Szerencsére Shakirának számomra alapból van egy dél-amerikai hangzású hangja, bármit énekel, arra gondolok, hogy ez rohadtjól hangozhatna spanyolul, és milyen állatul adhatja elő koncerten is.
 
  Persze a Long Time-ban meg a Why Wait-ben már a lemez elején észre lehet venni a nem túl megbúvó latinos ritmusokat, dobokat, de a Little Boots-féle szinti nekem egyáltalán nem hiányzik, simán elektrós vonósokkal meg lehetett volna oldani. *vállatvon*
  A Good Stuff nekem amolyan butuska pop-dalnak tűnik, a szintiket komolyan mondom ki kéne vágni az ablakon, de különben egész jó, egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni a régi latinos daloktól, mindig azok csengenek a fülemben, mikor Shakira hangját hallom. Meg hát a szöveg, mint "Grass is so much greener with us on it", ezeket bírom benne. :D

  Az első komolyabb dal számomra a Men In This Town, idézi kicsit a "Day and the time"-ot meg a "Costume makes the clown"-t, és ekkor kezdem el gyászolni a Fijación Oral és Oral Fixation project-et, mert ez azért mégsem ugyanaz. Meg hát a refrénben tényleg kicsit idegesítő a hangja.

 Igen. Olvastam a Kvarthu kritikáját -.-"

Gypsy felejthető, és egy kérdés: A Spy elején most ez hápog, vagy mi? Különben nem rossz szám, csak Wyclef Jean-t nem bírom. :S
  A Mon Amour nekem olyan, hogy jól van, élje csak ki az ilyen bosszúálló vágyait a csaj, csak ne ilyen módon, de ha már megtörtént, legalább ne kelljen hallgatni, szerencsére nem is kell. A szöveg miatt kap like-ot last.fm-en.

A három spanyol dal, a Did It Again-ből, a Why Wait-ből és a She Wolf-ból készült, én örülök nekik, mert egyértelműen jobban bírom, ha Shakira az anyanyelvén nyomja.
 
  Nah, hát itt nagyon nincs legjobb dal, legrosszabbat sem igazán avatnék, kicsit eladta magát Shakira szerintem, valahogy nem tudok neki hinni, mikor azt mondja, ezt ő akarta így, szerintem mostanában a híresebb előadók mind ezt csinálják, szimplán sajnálom, hogy Shakirával is ezt történt.
  Az albummal még nem tudom, mi lesz, talán csak idő kell neki, majd meglátom.

10/5, és ezek után durván régebbi albumokat fogok hallgatni.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése