Először is, frászt kapok az együttes nevétől, nem tudom, mit jelent, csak azt, hogy akár The Fray is lehetne. Ezért gondoltam, hogy eloszlatok minden kételyt, amit a szívem érez a The Fratellis nevű együttes irányába, és lecsekkolom én. Nem igazán tudtam, mire számítsak, de azért nem olyan rossz.




  Nem piano rock, nem britpop (nembizony), szóval maradjunk ott, hogy indie rock. Jó is az. Nem hiszem, hogy jobban bele tudnék esni ebbe a bandába, nem is hiszem, hogy fogom hallgatni, vagy ilyesmi, mert nekem olyan egyforma minden dal. Jobban az olyanok tűntek ki, mint a Shameless, a My Friend John és az Acid Jazz Singer. Ezeket így elhallgatgatnám.
  És tudjátok, mi a fura? Hogy még egy kicsit be is jön.

  Olyasmi ez, mint aaaa We Shot The Moon meg a Meese összegyúrva és átkonvertálva egy Glasgow-based együttesbe. Szerény véleményem szerint az együttesnek az az erőssége, hogy ők csak úgy zenélnek. Nem veszik valami komolyan, ez néha visszaüt (például annak formájában, hogy még életemben nem hallottam róluk, mielőtt a VH1-en nem láttam volna őket múlt hónapban), de ettől maradnak ilyen kis könnyed rockos csávók, akiknek milyen jó, hogy van egy-két gitárjuk, egy zongorájuk, amit nem használnak ki normálisan, egy viszonylag tehetséges basszerosuk, és egy kicsit félénk, de azért jó kis dobosuk.
  A zongora nem nagyon játszik nagy szerepet a lemez életében, amit sajnálok, mert egyértelműen kicsit dob a hangulaton a Milk and Money-ban is.

  Néha kicsit jazz-es a műfaj, néha meg funky-s, de összeolvasztva egész jól hangzik.
  Főleg a Milk and Money. Minden bizonnyal a legjobb dal az albumon, albumzárónak meg mégjobb.

  Nem is vesztegetnék több szót erre az együttesre, nem gondolom, hogy feleslegesen lennének a pályán, valaki biztosan jobban tudja őket értékelni, mint én. Ha meghallom a tévében vagy bárhol, megjegyzem, hogy "hé, ez a Fratellis, egész jó", de amúgy nem nyerte el a tetszésemet.

Azért jó ez, mert egy újabb indie rock banda a skót tájakról.
Azért rossz ez, mert csak egy újabb indie rock banda a skót tájakról.
Hallgassa az, akinek mindegy, hogy mit hallgat, csak szóljon valami a háttérben.
A legjobb számja a Zalbumnak aaaaaa Milk and Money, nagyon jól szól, élveztem hallgatni.
A legrosszabb számja nem mondanék olyat, hogy legrosszabb, egyik sem valami jó, inkább fogalmazzunk így :D
Szerintem ez 10/5. Ez jár annak, aki nem jó, de jó, tetszik is, meg nem is tetszik.
Különben meg nem kizárt, hogy még adok nekik egy esélyt, előző albumokkal (ha van).


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése