Lehet, hogy csak az agysejteim La Roux által történő nagyszámú pusztulása miatt, de üdítően hatott rám a Stereophonics album. Mint sok más indie rock album, ez is hasonlítgatva van mindenhez, mint a Verve vagy a Starsailor, aztán persze a nagy fenéket :D




Az album 2007-es, mégis olyasmi érzésem van tőle, mintha '90-es évek beli rockot tolnék.
  Annyit elsőre levágtam, hogy az énekes (Kelly Jones) amilyen jól néz ki, olyan barátságtalan hangja van. Különben meg elég jó pasi, csak azért mondom.

  Elsőre a Pass The Buck és a Bank Holiday Monday fogott meg. Meg különben is, hirtelen akartam őket valakihez hasonlítani, és elfelejtettem. Mindegy. Amikor én azt mondom, hogy indie rock, akkor valami ilyesmi zenére gondolok. Mondjuk nekem a dobok unalmasak, kicsit semmitmondóak, ha nem figyelnék külön rájuk, észre sem venném, hogy ott vannak.
  A Stereophonics azért lehet jó, mert tulajdonképpen olyan brit rock banda, mint az összes többi, de szerintem erre is szükség van néha. Először is engem akcentussal... azzal nagyon meg lehet venni.

  De az olyan érzékeny kis dalokkal is, amikben jó a gitár alap, fülbemászó a dallam, és az a címük, hogy Daisy Lane vagy Stone. Példának okáért.
  Vannak olyan számomra semmitmondó dalok, mint a My Friends, az I Could Lose Ya, vagy a Bright Red Star. A fura viszont az, hogy látom ezekben a fiúkban a lehetőséget, és ezért meg is ígérem magamnak, hogy csekkolom a többi albumot (nemtom, mennyi van, azt tudom, hogy új album lesz hamarosan).

  Az akkusztikus dalok (Bright Red Star még mindig) nem nagyon állnak nekik jól, hiszen azzal a pár erőtlen kis gitárral, és fantomdobbal is alig tudják kitölteni a helyet, amit kaptak, ezért örül az ember lánya az olyan daloknak, mint a Ladyluck meg a Crush.
  ÖSSZESSÉGÉBEN igen elhamarkodott albumnak tartom, sokkal jobb is lehetne, ha kicsit több időt szenteltek volna rá, jobban odafigyeltek volna a hiányosságokra, és egyszerűen jobban összerakták volna a dalokat. Ezekből mind lehetne jobbat is írni, mert ez nem egy rossz banda, csak egy rossz album.

  Van e ennek értelme?

Azért jó ez, mert tökéletesen prezentálja, hogy indie rock. És. Ennyi.
Azért rossz ez, mert el van kapkodva. Nem jó az úgy.
Hallgassa az, aki tulajdonképpen mindenféle rockot meghallgat. Mert ez ilyen mindenféle.
A legjobb számja a Zalbumnak a Daisy Lane. Nagyon tetszett.
A nem legjobb, hanem legrosszabb a Bright Red Star. Az ilyen wtf volt.
Szerintem ez 10/5. Hallgatom, ha odasodor a sors.
Különben meg nem.
Utóirat.: Wétéef a borító is, szerintem :D


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése