Little Boots - Hands (2009)

Előre mondanám, hogy NINCSEN BAJOM az electro indie-vel. Komolyan, megvagyok vele. Ha úgy vesszük, ha hosszasan asszociálunk, az Editors is az, nemde? ;) Jó, mondjuk az a jobbfajta, nem kevés zenei háttérrel és hosszú évek tapasztalatával, az angol hölgyemény, Victoria Hesketh pedig éppen hogy kikelt a tojásból, ami a zenét illeti.

  Ehhez próbálok én igazodni, mikor megmondom én a véleményemet az albumáról.

  Jól van, mondta, hogy nyári album (ezzel nem értek egyet, a New In Town az egyetlen szám, amiről a nyár jut eszembe o.O"), kicsit pörgős, tele van szintetizátorral, azonban nem minden esetben van szerencsésen összerakva a szinti meg az alapritmus, amiről persze nem hisszük el, hogy igazi, materiális dob.
  Szerencsére nem igazán vannak hosszabb dalok az albumon, csajszikám nem is nagyon tudná kitölteni az űrt. Ügyesen szintizik, nagyon szép hangja van, de nem igazán tud mit kezdeni magával. Szövegileg eléggé silány és felszínesek a dalok, dallamilag is csak egy-kettő olyan jobban megjegyezhető.

  A New In Town, a Remedy, Meddle, Ghost, Mathematics, ezek ilyen jobbak, élvezhetők, kicsit pattogósabbak, vidámabbak.
  Talán csak az én hibám, de az electro indie-t mindig ilyen táncikálós zenének képzeltem el, amire lehet dobolni a lábaddal, amikor éppenséggel nincs kedved felállni, vagy ilyesmi, ezért is lehet, hogy a lassabb számok annyira nem férnek bele az elképzelésbe, amikor a Little Boots albumot hallgatom.  Leginkább az tűnik fel, hogy sok az egyformának tűnő szinti dallam, nem igazán hatnak meg a szövegek sem, de összességében elviselhető tömegcikk.

  Neee értsetek félre, nem bántam meg, hogy megszereztem, a Remedy például tökre tetszik, ha a tévébeb hallom, meg is hallgatom, estébé. Angol electro indie-ből meg úgyis ez az első élményem, és egyelőre Little Boots vezet La Roux-ékkal szemben, akiket még nem csekkoltam, de két számuk alapján nem számítok sok jóra. 
  Szóval... 

Azért jó ez, mert ilyen "bármikor elhallgatnám, ha a háttérben szólna, és nem érném el az átkapcs' gombot" zene. 
Azért rossz ez, mert ha elérném, elkapcsolnám.
Hallgassa az, akinek tetszik a zene, ami a tévéből foly' manapság, és szereti a vidám zenét.
A legjobb számja a Zalbumnak a Remedy. Messziről. Ez van a legjobban összerakva, még az első single, a New In Town sem ilyen jó.
A nem a legjobb, hanem legrosszabb számja nemistudom. A Click-et talán végig sem hallgattam, annyira nem tetszett o.O"
Szerintem ez 10/5. Jónak jó, de most mit kezdjek vele?
Különben meg még ez mondható a legnormálisabb zenének, amit az MTV Hungary néha lenyom.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése