Embrace - This New Day (2006)

Nyílt titok, hogy ki nem állhatom Morten Harket-et. Jó pasinak sem tartom, a hangja is borzasztó és szerintem még nő is. Erre beszerzem az Embrace 2006-os albumát, elindítom az első dalt, és ez a kedves fiú Morten hangján szólal meg.


  Na jó, ez persze nem igaz, de az első taktusnál beleborzongtam. Annyira lenyűgözött a gitár, hogy eszembe sem jutott, hogy új együttesek megismerésénél a kezem tövig le szoktam rágni, úgy izgulok, hogy "kééérlek, csak az énekes hangja legyen jó". Hát... jónak jó. De hogy valami kegyetlenül beszartam, hogy ilyen buzis hangja lesz, az biztos.

  Mivel a Nature's Law valóban egy olyan dal, hogy bele kell szakadni (eszméletlen hatásos videóklipje van, én elcsöppentem rajta :(), ráadásul a last.fm Starsailor-similar-nek írta, úgy határoztam, hogy kegyetlen leszek, és szigorú, és húha.
  Na most... A Target meg a Sainted után vált számomra világossá, hogy az Embrace-nek nem kifejezetten erőssége a gyors rock-os stílus. A lassabb, lélekfelemelősebb számok sokkal jobban állnak nekik, mivel az énekes hangja sem kifejezetten a gyors ritmusokra van ráállva. Énszerintem.

Innen következik, hogy az I Can't Come Down is egy nagyon jó kis dal, és tökre el tudom képzelni olyan amcsi banketten éjfél utánig lötyögős számként, komolyan, ez jutott róla eszembe :D 
  A Celebrate-ig arra is rájöttem, hogy az énekesnek orrhangja van (Y) A Celebrate különben csontig hatolóan istenkirály zongorával kezdődik, aztán dob, gitárok, meg ugye az ének. Annak ellenére, hogy mondható ugrálós dalnak, az énekes (Danny McNemara (na, még egy Danny x)) hangja mégis tökjól szól benne. Dallamra négyesalá, különben öt csillag (Y)

  Mikor írdogáltam át az ID3 tag-eket (höhö), az Exploding Machines nevére lettem én figyelmes. Címről ugye társadalomkritikus, beszólós dalnak ígérkezik, és igazság szerint még az is lehet, fogalmam sincs, mit énekel ez a gyerek x) 
  Ez az első úgy istenigazából hosszabb dal, de nem baj, mert érdekes marad a végéig, ez jó pont. :)
  Az Even Smaller Stones elején kicsit néztem, hogy most mi lesz, instrumentális ez, vagy mi? Aztán pedig nem is. A dal különben nem tetszik, nem tudom, olyan semmilyen, talán csak több idő kéne neki, nemtom.

  The End Is Near. Megint zongora, megint bejön. Tudjátok, mit? Van egy kis Snow Patrol-os és Editors-os beütése ennek a számnak :D Először nem örültem, de végülis tetszik :) Egy jó zongorával engem kilóra meg lehet venni. A gitárok Editors-t idéznek, a hangulat Snow Patrol-t. Eddig nem sok Starsailor-t fedeztem fel benne. -.-"
  Széééégyen, de csak 10 dal van az albumon, az utolsó az album címadó dala, a This New Day. Nem kifejezetten TOPFELÜLÜBERELHETETLEN, de van hangulata, visszaidézi az albumot, és ugye megint azt éri csak el, hogy az ember lánya többet akarjon. :)

Azért jó ez, mert az énekes hangján kívül sok hasonlóságot nem fedezek fel benne egyik indie-bandával sem. Nem ismerek sokat, de akkoris.
Azért rossz ez, mert tulajdonképpen egy hangulatot nyom végig, ezt a melankólikus bódulós elgondolkodósat, ez nem mindenkinek jön be.
A legjobb számja a Zalbumnak a Nature's Law, ez természetes :) 
A nem legjobb, hanem legrosszabb számja ööhh, nemistudom. Sainted talán nem keltette fel a figyelmemet.
Szerintem ez 10/8. Minden hibájával együtt (egyes egyhangú dalok, nemjó a hangzás, túlhosszú, túlrövid) nagyon szép zene, és érdekes is egyben. Érdekes zene meg kevés van.
Különben meg eltűntek ezek, vagy feloszlottak? Három éve egy kukkot sem hallani róluk.
Utóirat.: van egy olyan érzésem, hogy nem ez az egyetlen albumuk, amit Tija megszerez/meg fog szerezni ;)



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése