Starsailor - On the Outside (2006)


Na, ez már zúzósabb valamivel. Last.fm ilyenekhez hasonlítja, hogy Travis, Athlete, Embrace, Stereophonich, Thirteen Senses. Na, ezek közül is csak a Travis-t ismerem valamennyire. Szóvalna. Hangra rögtön Robbie Williams ugrott be x) De szerencsére mostmár tudom, hogy ez hazugság, mert James Walsh-nak sokkalde jobb hangja van.

A zongoráról annyi a véleményem, hogy elenyésző jelentősége van, de jól passzol a kicsit kaotikus hangzásba. (kicsit kaotikus) Sőt, ha belegondolok, azt a káosz-érzetet is az összefüggéstelen zongora miatt érzem x)
Különben minden dal élvezhető és nem olyan, mint a JM albumnál, hogy azt sem tudtam a végén, melyik szám tetszett, mert összefolyt minden, ez konkrét kis zúzás, olyan kényelmesen, semmit nem sietnek el. Bölcsen minden szám olyan hosszú, amilyennek kell lennie.

2001 előtti bandáról beszélünk (az alakulásuk pontos dátumát nem tudom), szóval pár éve azért együtt vannak, ez a legújabb 2006-os albumon meg is látszik. Előtte két évente dobálták ki a lemezeket, 2008-ban viszont semmit nem kaptunk x) Viszont élőben is jól hangoznak, láttam őket tv-ben koncerten.
Jónak jó, de az album hetedik-nyolcadik dalára mintha kifogytak volna az eredeti ötletekből, én speciel két teljesen felejthető dalt kaptam, és egyáltalán nem is tetszenek. Aztán megint új erőre kap az amúgy brit banda, és kapok egy szép számot megint. Azt a két nemtetszőset egy botlásnak tekintem, és ezennel teljesen ignorálom :D

Eszembe jutott még, hogy mennyire fura már, hogy a leghosszabb számuk is csak négy és fél perces, már kezdtem hozzászokni, hogy minden együttes öt- meg hatperces dalokkal próbál siker nélkül lenyűgözni x) De nem baj, okosak ők, hogy kurtítottak a dalokon, egyik-másik éppenhogy nem sok.
Őszintén, a White Light c. számról egy Hupikék Törpikék feldolgozás jutott az eszembe :D A címe nem jut eszembe, csak a Törpicúr kereste a mamáját x) Ezt meg kellett osztanom :D

Albumzáró dal. Gitárossan kezdődik... Az énekkel kicsit country-s feelingje van, de jól hangzik nagyon. Kicsit unalmasnak találom, lehet, viccesnek tartották, hogy akkor az alter zúzás után most elérzékenyüljünk, de nekem nem jött be.

Azért jó ez, mert tényleg nem mindennapi a hangzásvilága, különleges és egyedi. Valamint a pasi hangjáért ölni tudnék én. :)
Azért rossz ez, mert a gyengébb számok (Keep Us Together, Get Out While You Can) NAGYON gyengék, és eléggé lehúzzák az album egészét.
Hallgassa az, aki szereti a light-os zúzást, és a csöppet rekedthangú énekeseket, ahogy állati dallamokat eszelnek ki, és énekelnek fel.
A legjobb számja a Zalbumnak a Counterfeit Life, mert egyszerűen képtelenség nem szeretni, de az In My Blood sem gyenge ;) És a hittérítő Faith Hope Love sem :D
A nem legjobb, hanem inkább legrosszabb számja a Keep Us Together. Borzalom. Soha még egyszer.
Szerintem ez 10/8. Kedvelem a hangzást, nagyon szimpatikus, hosszú és tartós kapcsolatnak ígérkezik ez, örülök, hogy jól választottam :D
Különben meg nagyon ajánlom, hogy az első két album is legalább ilyen legyen, különben csúnya vége lesz itt a dolgoknak.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése