Starsailor - All The Plans (2009)


Az album borítójáról előbb egy szót... az album címe All The Plans,
ami egy dal is magáról a lemezről. De van egy olyan dal is, hogy "Boy in waiting",
ami meg az album art-ra vonatkozik. Csak érdekesnek találtam,
azonnal kiszúrtam, aztán hogy szándékos volt e, azt nem tudom :)

Három dal van már csak vissza, de már tudom, mit fogok mondani, úgyhogy nem is húzom az időt.

  Olvastam nagyon sok jót az egyik kedvenc indie zenével foglalkozó blogomon, ezért úgy álltam neki, hogy áh, király lesz. Hát tévedtem.
  Tulajdonképpen a "Tell me it's not over" c. dalon kívül más nem is tetszik (még az utolsó három - mostmár csak kettő - talán változtathat ezen, de csekély az esélye). 

  Az indie-s blogon azt olvastam, hogy az On The Outside nem igazán jött be a fiúknak, mert ez a rockosabb stílus nem őket jellemzi. Nem tudom, ha csináltak egy albumot ilyen style-ban, akkor már jellemzi őket, ezzel én így vagyok. Mindegy... szóval az On The Outisde nekem nagyon tetszett, 10/8-at adtam neki, teljesen letépte az arcomat, imádom :D
  Ez már nagyon nem tetszős. Nagyjából a The Thames c. számig érdekelt is, hogy mi folyik a lemezen, onnantól már nem igazán figyeltem, ami persze hazugság, mert úgy voltam vele, hogy ha a zenei világ nem fog meg, akkor majd a szöveg, szóval egészen a nyolcadik számig a szöveget is olvastam a dallal együtt, de az sem valami nagy szám... 

  Tija őszintén sajnálja. 

  Mondhatnám, hogy összedobták az albumot, de három évük volt rá... a számok nem túl egyediek, sőt, az, hogy érezhetően kínosan azon igyekeztek, hogy egy dal se hasonlítson egyik másik számukra sem, tette az egész lemezt kicsit monotonná és felejthetővé. 
  Persze tudjátok, miért nem tetszik. Nekem a Starsailor "outside"-os stílusa jött be, a Silence Is Easy-ről is az erőteljesebb dalok tetszenek, a Love is Here-nek meg neki sem mertem még állni, az az első albumuk. Először kiélvezem azt, ami tetszik, aztán meglátom, mi lesz a többi sorsa :D

  Szóval ez így sikerült........ nem jó... nem baj. x] Zenélgessenek csak. Ameddig csak egy számot is írnak, ami tetszik a lelkemnek, én hallgatom őket, tényleg. :) Nem is emlékszem, fogadtam e együttest ilyen sok szeretettel... (jó, mondjuk a The Script-et, az meg is érte ;))
  Különben az albumzáró dal még érdekes, az tetszős, kicsit feljebb tornázza a lemez pontszámát :)

Azért jó ez, mert hű az eredeti style-hoz, a light-os indie-hez.
Azért rossz ez, mert semmi újat nem hoz.
Hallgassa az, akinek bejött a Silence is Easy :)
A legjobb számja a Zalbumnak a Tell Me It's Not Over. Egyértelműen. Már akkor is imádtam, mikor még csak a Live-ot hallottam a tv-ben :)
A nem legjobb, hanem inkább legrosszabb számja. Olyan nincs... Mindegyik jó. Csak nekem nem tetszik. És nagyjából egyenlően nem tetszik. 
Szerintem ez 10/4. Van rajta pár élvezhetőbb szám, és a pasi hangja még mindig varázslatos, de most csak ennyire tellett a varázslatból.
Különben meg haragszom most, mert többet vártam. Bár lehet, ez az én hibám... *-*



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése