Egy nagy bajom van ezzel az együttessel, az pedig Andy McMahon hangja. Ha úgy vesszük, jó. De hosszú távon eléggé idegesítő. Nem mondanám azt, ha hallanám egy osztálytársamat énekelni, hogy: "Ember, menjél énekesnek". 


Második próbálkozásom a lemezzel, elsőre nem jól álltam hozzá, még hatása alatt voltam a Jack's Mannequin kapcsán tapasztalt csalódásnak, és úgy kezdtem el, hogy "áhh, mit akarnak ezek". 
  A Something Corporate stílusa eléggé eltér a Jack's Mannequin-étől, mindkettő mondható piano rock-nak, de a SC irányzata mindenféleképpen rockosabb, erőszakosabb, és a zongora sem játszik akkora szerepet, mint a JM-nél.

  Különösen egyik szám sem fogott meg, talán az első kicsit kiemelkedik a többi egyhangúságából, de különben minden szám ugyanolyan. Mindegyiket simán el tudnám képzelni a One Tree Hill vagy a The Hills egyik része alatt, és ez már a We Shot The Moon-nál sem volt túl szimpatikus. A különbség, hogy Jonathan Jones hangja retttttenetesen szerethető.
  A Something Corporate ott szúrta el, ahol James Walsh szerint a Starsailor. Túlságosan be akartak illeszkedni, tetszeni akartak mindenkinek, ahelyett, hogy azt csinálták volna, amit ők akartak. Nem csoda, hogy a Something Corporate immár hat éve van hiatus-on. Andy McMahon csinálgatja a Jack's Mannequin-t, teszi, amit a lelke diktál neki, és így jobban belegondolva, a JM jobban is tetszik, mint a SC.

  Szóval, hogy beszéljek a zenei részéről is a dolognak, mint említettem, semmiben nem hoz újat. Ez olyan tinis alternatívos zongorás rock. Nem tudom, hogyan képesek a rajongók különbséget tenni a dalok között, mindegyiknek ugyanaz a felépítése, a dallamok egyáltalán nem egyediek, semmi olyat nem fedezek fel benne, amitől hanyattvágnám magam.
  A zongora viszont dícséretes, Andy McMahon sem kicsit tudja megdolgozni a billentyűket. :)

  Azokat a számokat, amiket az elejétől a végéig meghallgattam, azokat azért, mert jól hangzott bennük a zongora. Különben semmivel nem jobb a többi feltörekvő amerikai rockerbandáknál. Tia sajnálja, de ez nagyon nem jött be.

Azért jó ez, mert láthatóan szükség van az ilyen semleges zenékre.
Azért rossz ez, mert semleges zene. Olyan semmilyen. Miért hallgatna ilyet az ember, ha van több ezerszer jobb a műfajból?
Hallgassa az, akinek bejön a Jack's Mannequin. Szerintem annak tetszene ez is.
A legjobb számja a Zalbumnak az As You Sleep. Hibája, hogy elég hosszú, de amúgy egész hallgatható.
A nem legjobb, hanem inkább legrosszabb számja Nem tudom. A többi mind ugyanolyan unalmas.
Szerintem ez 10/2... *vállatvon*
Különben meg az albumborító tetszik xD



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése