Szóval itt volt a nyár, száz nemtommivel vár, de elmúlt, és bizony az olyanok mellett, hogy OneRepublic, The Script és Editors, felfedeztem egy hölgyeményt is, akit úgy hívnak, hogy Skye Sweetnam ^-^

Tulajdonképpen Last.fm-en böngészgettem a barátaim barátainak barátai közt, és akkor megláttam valaki library-jében a képet. Mondom, de jól néz ki, tiszta extrém, rózsaszín haj, menő ruhák, miegymás, mondom, csekkolom, milyen zenét tol. Szerencsémre nem egy olyannal kezdtem, mint egy Number One, hanem sikerült kifognom a legjobb számát, a Human-t :) 
  Onnantól meg egyszerű volt, megszereztem az albumait (2 db), és akkor kezdjük ^-^

  Az első album még csak bugyuta tinipop, de szerencsére a másodikra bejönnek a kicsit a gitárok, meg az ilyen Missy Elliot-féle hip-hip elemek, meg persze némi elektronikus hatás... ami tökjó, én bírom. Skye-nak mellesleg nem semmi hangja van, senkit ne tévesszen meg a külső, nagyon jól hangzik élőben is, akkusztikus koncerteken is, remek :)Az album leginkább a zenéről szól (Music Is My Boyfriend, Favourite Tune, Make-Out Song), egyszerű metaforák és ilyesmik jellemzik. Mint Lily Allen is, Skye is szereti megmondani, mit gondol a nagyvilágról, erre remek példa a "Human" c. dal. 

  Különösebben semmi extra, megkérdőjelezi emberségünket, és miegymást, a klipjét én bírom, elég felületes irónia, de mit várhatnánk egy lánytól, aki alig több, mint húsz? o.O" 
  Aztán vannak a pasizós, vagány csajos dalok, amiktől szerintem nincs olyan lány, aki ne érezné magát magabiztosabbnak, és nekem, mint önbizalomhiányos mizantrópnak, elég nagy szükségem is van, ilyenre jó az "Ultra", a "Boyhunter" és a "Babydoll Gone Wrong". 

  A Make-out song-ot a szövege miatt kedvelem, eléggé butuska, csajos dal, de végülis nagyon belevaló, kíváncsi lennék, miért nem lett Skye híresebb Magyarországon (mondjuk ez inkább sértés lenne neki :D). A Kiss A Girl se tévesszen meg senkit, jó kis dal, lázadós, meg minden, mi másra lenne még szüksége egy tininek? Különben ez a dal tükrözi leginkább a régebbi pop-stílust, ami a Noise From The Basement-et jellemezte. :)
  Két nem különösebben elragadó dal a "Ghosts" és a "Let's get moving (into action)", ezek ilyen semlegesek. o.O" 

  A lemeznek egy szomorúbb dala van, ami a plátói, vagy éppen elveszett szerelemről szól, az pedig a "Scary Love", amit én nagyon szeretek. Nem is tudom, azt sem tudom, Skye-t miért szeretem, semmi extrát nem nyújt, de azt is olyan szerethető módon :)

  Skye erőssége a dinamikus szövegek és dallamok írása úgy, hogy az ne váljon sablonossá, ne legyen tele fölösleges "Yeah-yeah"-ezésekkel, de mégis legyen benne egy olyanfajta fiatalos lendület, hogy könnyen emészthető legyen mindenki számára.
  Amivel Skye-nak nem lesz szerencséje, az a saját vélemény megmondása. Mert őszintén, kit érdekelne egy olyan dal, mint a "Human" (nem divatból, mert ugye divat a "rendszernek beszólás"), ha van egy olyan is, mint a Make-out song, ami a szexről szól?
  Nem baj, Skye, nyomjad csak, én hallgatlak ;)

Azért jó ez, mert ilyen csajos zene... Jobb indokom nincsen x)
Azért rossz ez, mert aki az első albumot szerette, az ezt nem nagyon fogja (mint kedves barátnőm is, neki nem jött be a bedurvulás, de hát, aki Vanessa Carlton-t hallgat :D) 
Hallgassa az, aki gondolkodott már, hogyan hangozhatna a The Veronicas stílusa keverve Aly&AJ-ével. Annak tökéletes lesz :D
A legjobb számja a Zalbumnak a Human. El is üt kicsit az albumot jellemző fő stílustól, jó a szövege és fülbemászó a dallama (mint minden dalnak a lemezen :))
A nem legjobb, hanem inkább legrosszabb számja a "Let's get moving (into action)", nem tudom, miért, az elején tetszett, de mostmár a "Ghosts"-ot is jobban kedvelem. o.O" :)
Szerintem ez 10/8. Nincs hozzáfűznivalóm.
Különben meg nincs hozzáfűznivalóm xD



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése