Lamb - What Sound (2001)


Merthogy mégis, Tia jó kislány, betartja az ígéretét, és ír ő a Lamb-ról, mert meghallgatta :)
  Szóval. A What Sound és a Between Darkness and Wonder közt vacilláltam, hogy mégis, melyiket hallgassam meg. A self-titled nem volt kérdés, mert azt nem sikerült beszerezni, mint később az kiderült x) Szóval aztán a What Sound mellett döntöttem, mert kíváncsi voltam, hogy mi a rák az az electronica meg a trip-hop.

  Hát, ha ez, akkor jóban leszünk.

  Az együttesnek mindenféleképpen az az erőssége, hogy Lou Rhodes-nak eszméletlenül érdekes hangja van. Időnként rohadtul tud idegesíteni "Sweet", tényleg, nem igaz, máskor viszont egyszerűen remek. EZ adja meg a Lamb lényegét. Enélkül tisztaszar lenne. 
  Kicsit böngészgettem, hogy konkretizálhassam a Lamb műfaját. Azt mondta, electronica, trip-hop, drum&bass elemekkel. Na, mondom, ettől csak okosabb lettem.

  Szóval a Lamb titka abban rejlik, hogy az énekesnő hangja miatt minden dal depresszív és nyomasztó, engem gyakran fel is zaklat egy-egy dal, mondjuk engem könnyű felzaklatni, meg miegymás. 
  A dobok eléggé meghatározóak és különlegesek minden dalban, remekül megadják az alapot a többi hangszernek, amit viszont sajnálok, hogy a világ nem fordít több figyelmet erre a bandára. Itt van például az, hogy a leghíresebb dal erről az albumról a Gabriel, amit az ismerőinek 70%-a a CSI: Miami-ból ismer. Nem helyes ez, ott van például a Heaven is, meg az I Cry, amik igaz, kevésbé sorozat-, és rádióbarátok, de sokkal jobbak, mint pl a Gabriel

  Nem azt mondom, hogy a Gabriel nem jó, csak hát azért tudjátok. 
  Szóval az electronica megvan, a trip-hopot dunsztom sincs, mit jelent a drum&bass meg még igaz is lehet, ne nekem kelljen eldöntenem. 
 Gyöngyszem az albumon pl a Scratch Bass, ami speciel egy instrumentális dal, amiben Barlow például remekül meg tudja csillogtatni produceri képességeit anélkül, hogy Rhodes-t is igazgatnia kéne ^-^

  Szóval. Nem hiszem, hogy erről fogok írni, hogy miért jó ez, miért rossz ez, mert jó ez nagyon :D Tényleg chillout is, meg lo-fi is, bárminek mondják. Hallgassa az, aki bírja az elvont cuccokat, és szerintem ez 10/7. Azért, mert tulajdonképpen baj nincsen vele, csak nekem, aki általában nem ilyen cuccot hallgat, kicsit tényleg fura, és nem lehet sok számot találni, amit bevesz a gyomrom.
  Ilyenek a Heaven, Gabriel, I Cry meg a Scracth Bass.

  Kellemes hallgatást mindenkinek ;)



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése