Friendly Fires - Friendly Fires (2008)


Igazság szerint én most a 2009-es Deluxe kétlemezes változatot hallgatom, de nem baj. x3 Az, amiről írok, az bizony 2008-as.

  Sz'al Friendly Fires. Onnan jött az ellenállhatatlan vágy, hogy dancepunk-ot hallgassak, hogy tegnapelőtt hallottam a TV-ben a "Jump In The Pool" c. számukat, és rögtön beugrott, hogy "héló-héló, hát ez a dal szólt a Szigetes Snow Patrol koncert intrója alatt is". Na, rögtön felugrott a banda a listámra, és mostmár megvan a merevlemezen is.
  Mit mondhatnék róla? Nem azért csekkoltam, mert teszik, hanem mert kíváncsi voltam. Mégis milyen gonosz erő vehette rá Gary-éket, hogy egy Friendly Fires dalt válasszanak intrónak? 

  Hát a leggonoszabb :D
  Nem azért, nincsen ezzel semmi baj, nagyon kellemes kis album, dance, meg dancepunk, tényleg, arra jó, amire ezek a műfajok valóak. Beverly Hills 90210 meg Pacific Blue epizódok aláfestésének, másra ugyanis nem nagyon jók.
  Kezdve ott, hogy az énekes(ek)nek nincsen valami eszelősen jó hangja, a dalok gyakran összefolynak, azt sem tudom, most pl mi van? Ez még ugyanaz a dal, amit két perce hallgattam? Wtf. 

  A "Jump In The Pool" természetesen a kedvenc, az tetszik is (vajon miért), hangulatos, miegymás, de különösebben nem jön be a banda. Egyhangú a hangszerelés, az elektrót nagyon nem sikerült belevinni ebbe a dance-es témába.
  Ráadásul vannak bandák, amikhez illatokat társítok, és speciel beteg vagyok, sz'al a saját vírusaim szaga nem kedvez különösképpen az amúgy angol bandának.
  Sebaj, pozitív kis album, aki szereti az ilyet, az imádni fogja. x)

  Erről sem írok olyat, hogy legjobb dal, meg legrosszabb dal, még egyszer kiemelném a "Jump In The Pool"-t, mint egyetlen dalt az albumról, amit az én gyomrom is bevesz, a többit meg hallgassa az, akinek tetszik, nem ítélkezek senki fölött.
  Mindenesetre az biztos, és unszimpatikus, hogy a "Lovesick" c. dalt, meg amúgyis az összeset képesek végigénekelni minden érzelemtől mentesen ^-^

10/3 x) Tudom, kell nekem olyat hallgatnom, ami alapból sem tetszik :D



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése